Un descreierat a lăsat fără lumini trecerea de cale ferată de la Podu Iloaiei

luni, 07 octombrie 2013, 01:50
2 MIN
 Un descreierat a lăsat fără lumini trecerea de cale ferată de la Podu Iloaiei

Inconştientul a furat transformatorul de la intersecţia căii ferate cu DN 28 (E583).  A primit trei ani şi jumătate de închisoare cu executare.

Judecătorii ieşeni au decis la finele săptămânii trecute să condamne un tânăr din Podu Iloaiei la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare. Marius Zaharia, de 25 de ani, a fost acuzat că a furat mai multe componente de cale ferată fiind judecat pentru furt şi semnalizare falsă. Potrivit rechizitoriului, pe 20 ianuarie, Zaharia a mers să adune crengi, însă a sfârşit prin a fura un transformator de la instalaţia de semnalizare automată de la intersecţia căii ferate cu DN 28 (E583) şi câteva piese de cupru. Transformatorul furat de Zaharia a dus la defectarea instalaţiei de semnalizare putându-se produce o adevărată tragedie. “Cea mai mare parte a conducătorilor auto nu au sesizat că este vorba despre o defecţiune a sistemului de semnalizare, considerând că aceasta le permite trecerea în condiţii de siguranţă a căii ferate, aşa încât au trecut fără să se asigure”, au precizat procurorii.

Ulterior, tânărul a furat transformatorul şi de la un alt sistem de semnalizare, care însă a rămas funcţional. “Şi în această situaţie s-ar fi putut pune în pericol siguranţa circulaţiei dacă instalaţia de siguranţă a traficului feroviar nu ar fi răspuns în sens restrictiv şi circuitele ar fi răspuns fals, putându-se produce accidente”, se mai arăta în rechizitoriu.

Procurorii au spus că faptele lui Marius Zaharia au dat peste cap circulaţia feroviară pentru o zi cauzând disconfort pentru 210 călători. În timpul anchetei, el a dat vina pe problemele sale psihice, însă autorităţile au aflat că avea discernământ în timpul faptelor. Pe lângă pedeapsă, Zaharia trebuie să plătească CFR-ului şi despăgubiri de aproape 6.000 de lei. Sentinţa nu este definitivă.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii