Un Drum al Vinului ar putea trece şi prin judeţul Iaşi

marți, 06 septembrie 2016, 01:53
1 MIN
 Un Drum al Vinului ar putea trece şi prin judeţul Iaşi

Printre podgoriile din Moldova ar putea şerpui un drum al vinului. Preşedintele Consiliului Judeţean, Maricel Popa, s-a întâlnit cu producătorii viti-vinicoli din regiune pentru eventuala demarare a unui proiect de promovare a podgoriilor moldovene. 

 “S-a discutat despre posibilitatea implementării de proiecte europene în ceea ce priveşte reabilitarea infrastructurii de acces rutier la obiectivele integrate în Drumul Vinului şi crearea sau modernizarea infrastructurii turistice dedicate producătorilor viticoli, constând în cazare, facilităţi de degustare, restaurante sau turismul participativ”, a declarat purtătorul de cuvânt al CJ, Vlad Ciobanu.

Cu aproape 180.000 ha cultivate cu vie, România ocupă locul cinci în Europa din acest punct de vedere. În Moldova, viile ocupă aproximativ 83.000 ha, cu 12 podgorii importante, Colinele Tutovei, Coteşti, Cotnari, Covurlui, Dealul Bujorului, Huşi, Iaşi, Iveşti, Nicoreşti, Odobeşti, Panciu şi Zeletin. “Drumul Vinului îşi propune implementarea unui nou concept, astfel încât Drumul Vinului să devină un brand al judeţului sau al regiunii, creşterea turismului specializat în judeţ, modernizarea şi dezvoltarea infrastracuturii publice într-o manieră coerentă în concordanţă cu prioritatea de transformare a Iaşului în destinaţie de top în domeniul turismului viticol, precum şi acordarea de sprijin pentru dezvoltarea infrastructurii private asociate turismului viticol”, a precizat Ciobanu.

Comentarii