Un egal aproape inutil

vineri, 04 octombrie 2013, 01:50
4 MIN
 Un egal aproape inutil

Paços de Ferreira – Pandurii Târgu Jiu 1-1 (0-1) în grupa E a Ligii Europa

 

Paços: Filipe – Rodrigo Antonio, Valente, Gregory, Helmer – Anunciação, R, Miguel (’80 – S.Oliveira), Seri – M.José (’74 – Ribeiro), Bebé, Caetano (’65 – Hurtado). Antrenor: Francisco da Costa.
Pandurii: Mingote – Unguruşan, Erico, Christou, Momcilovic – Breeveld, Anton,  – Buleică, Eric (’58 – Distefano), Ciucur (’67 – Cristea) – Matulevicius (’73 – Alex). Antrenor: Cristian Pustai.
Arbitru: Aleksei Nikolaev (Rusia)
Cartonaşe galbene: Valente, Anunciação
0-1, min. 5: lovitură de colţ de pe partea dreaptă, Valente încearcă să degajeze, dar mingea ajunge la Momcilovic, care înscrie din apropiere, sub bară.
1-1, min. 49: apărarea românilor este depăşită la o combinaţie între Rui Miguel şi Seri, primul finalizând din apropiere.
Început furtunos pentru formaţia gorjeană: în urma unui şut periculos al lui Ciucur, deviat, Pandurii a obţinut un corner, în urma căruia Marko Momcilovic a deschis scorul. Apoi, Matulevicius (forţat în această partidă) a ratat o mare ocazie în min. 11, după care fotbaliştii lui Cristi Pustai au cedat iniţiativa şi s-au lăsat dominaţi. Emoţiile au fost create şi de faptul că apărarea oltenilor nu a funcţionat prea bine, centralii Erico şi Christou s-au arătat nesiguri şi dacă egalarea nu a apărut, a fost vina gazdelor care, deşi au controlat bine mijlocul terenului, au ratat mai toate finalizările, în special din cornere care au apărut cu nemiluita la poarta lui Mingote. Cel mai periculos jucător al lusitanilor a fost ex-clujeanul Manuel José, cel care a ratat cea mai mare oportunitate a echipei sale, şutând nemarcat peste poartă în min. 29. De asemenea, vârful Bebé a încercat o execuţie pretenţioasă, din unghi, ratată de puţin. Doar spre finalul reprizei gorjenii s-au trezit şi puteau majora avantajul după o fază de toată frumuseţea creată pe stânga, Momcilovic a pus mingea pe capul lui Breeveld, dar olandezul a finalizat defectuos.
Cam la fel a început şi repriza a doua, cu atacuri pripite ale lusitanilor şi cu multă nesiguranţă în apărarea "pandurilor", cornerele adunându-se din nou la poarta lui Mingote. Erorile defensive au fost taxate de combinaţia care a adus golul egalizator. Oaspeţii au arătat mai multă posesie, dar Eric a terminat benzina (şi-aşa a fost neinspirat), iar Ciucur a avut probleme mari cu preluările. Ocazia reprizei a fost şutul surprinzător de la distanţă al lui Anunciação, respins spectaculos de Mingote. În final, trupa lui Pustai au avut câteva acţiuni lente de atac,.Buleică a şutat puternic în min. 79, dar şi portughezii au ţintit victoria. Scorul de 1-1 nu favorizează niciuna dintre echipe în această grupă în care Fiorentina şi Dnipro şi-au arătat valoarea superioară. Cele două echipe s-au întâlnit la Dnipropetrovsk, Fiorentina a câştigat cu 2-1, prin golurile marcate de Rodriguez (’53 – penalty) şi Ambrosini (’73), pentru gazde înscriind Selezniov (’57), tot din penalty. Fiorentina a terminat în zece oameni, David Pizarro fiind eliminat în min. 86
 
Clasamentul grupei           D
1.Fiorentina   2          2          0          0          5-1     6
2.Dnipro         2          1          0          1          2-2     3
3. Pandurii     2          0          1          1          1-2     1
4. Paços         2          0          1          1          1-4     1
 

 

Comentarii