Un poliţist din Iaşi, condamnat, fugar, a fost găsit în Italia. Va sta 4 ani la puşcărie

marți, 14 ianuarie 2014, 02:50
2 MIN
 Un poliţist din Iaşi, condamnat, fugar, a fost găsit în Italia. Va sta 4 ani la puşcărie

Cătălin Ilişanu, în vârstă de 46 de ani, din Miroslava, va sta după gratii patru ani şi trei luni, după ce a înşelat mai multe persoane.

Un fost poliţist care a fugit în străinătate după ce a fost condamnat la închisoare pentru es­crocare şi înşelăciune a fost prins în Italia şi extrădat. Cătălin Ilişanu, în vârstă de 46 de ani, din Miroslava, va sta după gratii patru ani şi trei luni, după ce a înşelat mai multe persoane promiţându-le diverse servicii, iar după ce le lua banii nu mai era de găsit. „În urma colaborării între poliţiştii Biroului Urmăriri şi Biroul Sirene, s-a reuşit de­pistarea şi reţinerea urmăritului naţional şi internaţional Cătălin I., din comuna Miroslava, care se sustrăgea executării pedepsei cu închisoarea, pentru infrac­ţiunile de înşelăciune şi trafic de influenţă. Bărbatul a fost predat de către autorităţile italiene în favoarea României, la data de 9 ianuarie, fiind depus în Arestul Central Bucureşti“, a declarat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

Găinăriile lui Ilişanu

Potrivit anchetatorilor, fostul poliţist Cătălin Ilişanu a păcălit cinci persoane, de la care a luat 76.950 lei şi 1.300 de euro, cărora le-a promis servicii imobiliare sau că le va ajuta să se branşeze la utilităţi.
Fost poliţist la Postul Golă­ieşti, acesta a ieşit din închisoare în 2006, unde executase o pe­deapsă tot pentru înşelăciune şi trafic de influenţă. În 2007, rec­idivistul a preluat firma Mimapis SRL, cu domeniu de activitate comerţul cu produse alimentare, apoi a procurat facturi şi chitanţe de la o societate din Baia Mare, şi a început să facă „afaceri“. Prin­tre cei înşelaţi de Ilişanu, s-a numărat un ieşean care a fost păcălit că i se va ridica o casă în cartierul Galata, caz în care a primit o sumă de bani, apoi a minţit mai mulţi locatari ai unui bloc de pe aleea Tudor Neculai de la care iarăşi a luat bani pentru unele lucrări, dar şi de la alţi ieşeni în legătură cu o mansardă la un imobil situat pe strada Hatman Şendrea. De asemenea, o femeie l-a contactat pe Ilişanu, dornică să cumpere un teren în localitatea Miroslava, iar es­crocul i-a arătat acesteia terenul de fotbal din localitate, promi­ţând că va intra în posesia lui.

Comentarii