Un roman în care Hillary Clinton câştigă alegerile şi devine preşedintele SUA va fi publicat în ianuarie 2018

sâmbătă, 29 aprilie 2017, 17:21
1 MIN
 Un roman în care Hillary Clinton câştigă alegerile şi devine preşedintele SUA va fi publicat în ianuarie 2018

Un roman în care Hillary Clinton câştigă alegerile din noiembrie 2016 şi devine preşedintele Satetelor Unite ale Americii, intitulat „Agency”, semnat de un scriitor de science-fiction americano-canadian, William Gibson, va fi publicat în ianuarie 2018, informează The Huffington Post.

Romanul este scris în două planuri – unul se desfăşoară în prezent, în San Francisco, dar cu Hillary Clinton preşedinte al SUA, iar cel de-al doilea se desfăşoară în Londra, peste 200 de ani, după ce 80% din populaţia umană a fost ucisă. Oamenii încă în viaţă încearcă să comunice cu cei din anul 2017, într-o încercare de a schimba cursul istoriei.

William Gibson este apreciat pentru abilitatea de a sintetiza ceea ce se petrece în jurul lui – mai ales evoluţiile tehnologice – şi de a anticipa ceea ce se va întâmpla în viitorul apropiat.

Scriitorul a început să lucreze la romanul său înainte de rezultatul alegerilor prezidenţiale din noiembrie 2016. Într-un interviu acordat în cotidianul The New York Times, William Gibson a explicat motivul pentru care nu a modificat acţiunea, după victoria lui Donald Trump.

„Pentru mine a fost imediat evident că a avut loc o schimbare fundamentală. Ar fi trebuit să reconstruiesc totul de la zero”, a spus el. Născut în 17 martie 1948, în Conway, Carolina de Sud, William Ford Gibson este un scriitor canadian de origine americană, un pionier al stilului cyberpunk, subgen al literaturii ştiinţifico-fantastice. A inventat termenul de „cyberspaţiu” în povestirea scurtă „Burning Chrome” (1982), concept pe care l-a popularizat în romanul său de debut, „Neuromantul” (1984). 

Comentarii