Un sfert dintre candidaţii de la bacalaureat s-a pierdut pe drum

joi, 24 august 2017, 01:50
2 MIN
 Un sfert dintre candidaţii de la bacalaureat s-a pierdut pe drum

Absolvenţii de liceu din judeţ au susţinut ieri cea de-a doua probă scrisă din cadrul examenului de bacalaureat, sesiunea de toamnă. Din totalul de 738 de elevi înscrişi, 666 dintre aceştia ar fi trebuit să susţină proba scrisă la Matematică, iar 72 de elevi la Istorie. 

Din totalul de elevi înscrişi, 185 dintre aceştia au lipsit însă de la susţinerea probei, totalul de elevi care au ajuns în sala de examen fiind de 553.

Dintre elevii prezenţi, 493 dintre aceştia au susţinut proba scrisă la Matematică, iar 60 la Istorie, niciun cadidat nefiind eliminat de la susţinerea probei pentru tentativă de fraudă.

Elevii înscrişi pentru bacalaureatul de toamnă urmează să susţină astăzi ultima probă scrisă din cadrul exame­nului maturităţii, cea la alegere, urmând ca probele de competenţe să se desfăşoare de pe data de 25 august. Astfel, pe 25 august este programată Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare în limba română, iar pentru data de 28 august este stabilită desfăşurarea Evaluării competenţelor lingvistice de comunicare în limba maternă. În zilele de 29 şi 30 august elevii urmează să susţină Evaluarea competenţelor digitale, iar pe 30 şi 31 august se va desfăşura Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de comunicare internaţională.

Elevii care au susţinut examenul de bacalaureat în sesiunea de toamnă urmează să afle rezultatele pe data de 1 septembrie, acestea urmând să fie afişate până la ora 16.00, elevii şi părinţii acestora având posibilitatea să depună contestaţii în aceiaşi zi, până la ora 20.00.

Eventualele contestaţii vor fi rezolvate în perioada 2-5 septembrie, rezultatele finale urmând să fie afişate pe 6 septembrie. 

Comentarii