Un tehnician care înjură ca la uşa cortului

luni, 15 septembrie 2014, 01:43
2 MIN
 Un tehnician care înjură ca la uşa cortului
 Politehnica Unistil Iaşi – CSU Galaţi 23-18 (11-10), în etapa I a Diviziei A de handbal

 

 
 
Meci aspru în Sala Polivalentă din Iaşi, sâmbătă, în prima etapă a Diviziei A de handbal masculin. Rivalitatea din anii precedenţi, prezenţa în tabăra oaspeţilor a cinci handbalişti care au jucat la Iaşi, Lăpuşneanu, Ciobanu, Şahîn, Dospinescu şi Poteră, lipsa ritmului competiţional şi a fluenţei în joc au făcut ca accentul în meciul Poli – CSU Galaţi să cadă pe latura fizică, limitele regulamentare fiind depăşite destul de des. Netemperaţi de cele cinci eliminări dictate în prima repriză, nervii au fost struniţi greu, permisivitatea arbitrilor făcând, printre altele, ca gălăţeanul Ciobanu să provoace şi să înjure spectatorii, handbalistul fiind protejat chiar de antrenorul său, Mihai Pantea. De altfel, calităţile de pedagog ale tehnicianului au ieşit în evidenţă şi pe parcursul actului secund, când, în loc să se preocupe de jocul modest al elevilor săi, care au marcat doar patru goluri în primele 20 de minute, acesta s-a “ocupat” de preşedintele secţiei de handbal a Politehnicii, Mihai Popescu, pe care l-a înjurat!
Lipsa de luciditate şi nervozitatea execesivă a oaspeţilor, etalate în repriza a doua, a fost speculată de ieşeni, care i-au avut în prim-plan pe Torică şi Dimofte. Astfel, după ce s-a chinuit în prima repriză, când a fost condusă între minutele 8 (2-3) şi 24 (8-9), Poli a sporit treptat avansul de un gol pe care-l obţinuse în ultimele două minute ale actului întâi. Primul sprint a fost plasat la 13-12 (min. 35), când trupa pregătită de Cornel Bădulescu, Florin Spiridon şi Ioan Zepciuc a marcat trei goluri consecutiv, iar al doilea la 18-14 (min. 48)., când s-a aplicat aceeaşi reţetă La 21-14, cu şapte minute înainte de final, Iaşul a redus turaţia motoarelor, preferând să-şi conserve o victorie care a făcut ca erorile şi minusurile din joc, cel mai important fiind neintegrarea noilor veniţi Dumitraş şi Zaharia, să treacă pe plan secund. La final, Pantea şi-a dat şi mai tare arama pe faţă. În loc să-şi ceară scuze pentru comportamentul său, antrenorul Galaţiului încerca să convingă lumea că spusele adresate lui Popescu nu au fost injurii foarte urâte!
Aşadar, în ciuda faptului că a disputat puţine teste în această vară, lucru care a făcut ca omogenitatea echipei să sufere, Poli a plecat bine în campionat, trecând de o echipă care vizează promovarea.

La gazde au evoluat: Torică, Pricop; Şt. Dumitrache (6 goluri, 1 din 7 metri), Czari (4), Negru (4), Vulpe (3), Dimofte (3), Evu (3, 2 din 7 metri), Dîl, Dumitraş, Zaharia, Moraru.

 

 

Comentarii