Unde se poate face pregătire gratuită la matematică pentru admiterea la facultate şi examenul de bacalaureat?

Un proiect iniţiat de Universitatea Tehnică are deja o tradiţie de cinci ani

miercuri, 26 aprilie 2017, 01:50
2 MIN
 Unde se poate face pregătire gratuită la matematică pentru admiterea la facultate şi examenul de bacalaureat?

Peste 300 de elevi din judeţul Iaşi fac săptămânal pregătire gratuit la Matematică. Cursurile sunt oferite de Universitatea Tehnică „Gh. Asachi“ (TUIAŞI), profesorii voluntari aju­tân­du-i pe elevi să se pregătească pentru bacalaureat, dar şi pentru probele de admitere de la Facultatea de Auto­matică şi Calculatoare. 

Cursu­rile se desfăşoară la trei dintre facultăţile instirtuţiei. „Am discutat cu elevii, iar aceştia vin, în principal, pentru a se pregăti de examenul de bacalaureat, dar vin şi pentru admiterea pentru facultate. La noi sunt trei grupuri unde se face pregătire: la Facultatea de Automatică şi Cal­cu­latoare, la Mecanică şi la Facultatea de Construcţii de Maşini. Cei care vin la ultimele două sunt mai mult concentraţi pe examenul de ba­calaureat, în special pentru proba de tip M2. La cei de la Automatică şi Calculatoare vin cei care urmăresc bacalaureatul de tip M1, adică cei care vin de la licee de profil, iar aceştia ţintesc, ca perspective de viitor, să se înscrie la examenul de admitere de la Automatică şi Cal­culatoare“, a specificat lect.dr. Mar­cel Roman, coordonatorul Departa­mentului de Matematică.

Cursurile se desfăşoară în fiecare sâmbătă, la catedră aflându-se profesori de la De­partamentului de Matematică de la TUIAŞI, iar acestea sunt programate de la ora 10, iar la Construcţii de Maşini orele încep la ora 9.00. „La Automatică şi Calculatoare lucrăm în două amfiteatre, vin mult mai mulţi elevi comparativ cu celelalte două. Conform prezenţei, vin săptămânal peste două sute de elevi“, mai specifică Marcel Roman. Cursurile au început anul acesta de pe 11 februarie, având o tradiţie de cinci ani la Automatică şi Calcu­latoare, iar la Mecanică, de trei ani. Acesta este primul an în care se organizează astfel de cursuri şi la Mecanică.  

Comentarii