(UPDATE) Execuţie în stil mafiot la graniţa cu România? Noi amănunte din anchetă

Cadavrele unor necunoscuţi, de 30 şi 40 de ani, găsite plutind pe Prut.

luni, 07 august 2017, 02:00
2 MIN
 (UPDATE) Execuţie în stil mafiot la graniţa cu România? Noi amănunte din anchetă

Descoperire macabră, ieri, în apropiere de localitatea ieşeană Golăeşti. Trupurile neînsufleţite a doi bărbaţi maturi au fost scoase din râul Prut de către autorităţile ieşene, fiind luată în calcul inclusiv varianta unei crime. 

UPDATE:

Cei doi tineri găsiți înecați în Prut, în vârstă de 21, respectiv 22 de ani, erau de loc din Republica Moldova. Ultima oară au fost văzuți în viață pe 4 august, spun surse apropiate ZIARULUI DE IAȘI. Corpurile neînsuflețite ale celor doi bărbați au fost văzute plutind în Prut de un pescar. 

ȘTIRE INIȚIALĂ:

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi au fost sesizaţi de un localnic că pe Prut pluteşte corpul unei persoane. Pompierii s-au deplasat la faţa locului aproape de ora 6.00 dimineaţa, cu o autospecială de scafandri, o barcă, un echipaj de prim ajutor şi şapte subofiţeri. „A fost scos din apă un bărbat, iar la 300 de metri, în amonte, a fost găsită încă o persoană. Cele două victime au în jur de 30, respectiv 40 de ani“, au precizat, ieri, reprezentanţii ISU. La faţa locului s-au deplasat şi criminalişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

Trupurile celor doi bărbaţi au fost trimise la Institutul de Medicină Legală, unde se va stabili şi de cât timp se aflau în apă. Autorităţile nu au descoperit vreun act de identitate sau orice element de identificare care ar putea să ducă la stabilirea identităţii celor doi bărbaţi. Una dintre cele mai plauzibile piste luate în calcul de oamenii legii este ca cei doi bărbaţi să fie originari din Republica Moldova şi, fie s-au înecat în timp ce încercau să traverseze Prutul spre România, fie au fost ucişi şi aruncaţi apoi în apă. Autorităţile române colaborează în această anchetă cu cele din Republica Moldova.  

Comentarii