UPDATE Judecatorii au decis. Medicul ortoped Paul Botez ramane in libertate

miercuri, 17 iulie 2013, 01:50
3 MIN
 UPDATE Judecatorii au decis. Medicul ortoped Paul Botez ramane in libertate

Judecătorii de la Curte pot întoarce astăzi decizia primei instanţe, care la finele săptămânii trecute au decis cercetarea în libertate a lui Paul Botez. Surse judiciare afirmă că la momentul flagrantului au mai fost identificaţi şi alţi pacienţi care au spus că ar fi dat mită.

ORA 13:20

Judecatorii de la Curtea de Apel Iasi au respins recursul procurorilor, care solicitau cercetarea medicului in stare de arest. Astfel, ortopedul Paul Botez isi poate desfasura activitatea medicala la spital in continuare.

ORA 11:00

Medicul Paul Botez a lasat astazi pacientii pentru a fi prezent la Curtea de Apel Iasi unde s-a judecat recursul formulat de procurori impotriva deciziei instantei inferioare, care l-a lasat pe medic in libertate. In fata magistratilor, Paul Botez a aratat ca nu este pericol public si a invocat cariera sa de exceptie in ceea ce priveste sanatatea pacientilor. Instanta a ramas in pronuntare. Ramaneti cu Ziarul de Iasi pentru a afla verdictul.

Text aparut in paginile cotidianului Ziarul de Iasi

Curtea de Apel Iaşi judecă as­tăzi recursul Parchetului împotriva deciziei prin care Tribunalul a decis ca medicul Paul Botez de la Spitalul Clinic de Recuperare să fie judecat în stare de libertate. Cunoscutul medic ieşean a fost eliberat la finele săptămânii trecute, de judecătoarea Nicoleta La­zăr de la Tribunal, după ce în prealabil fusese reţinut de pro­curorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi. Potrivit unor surse judiciare, de la momentul flagrantului din biroul medicului şi până în prezent ar mai fi fost identificaţi şi alţi pacienţi care au spus autorităţilor că ar fi oferit „atenţii“ în bani medicului Bo­tez. Declaraţiile oficiale ale acestora, au precizat aceleaşi surse, nu au fost încă depuse la dosar.

Martorii noi care ar putea să dea declaraţii incriminatorii împotriva doctorului de la Recuperare au fost identificaţi de Parchet din agenda pe care anchetatorii au găsit-o în biroul lui Paul Botez. În acea agendă erau trecute nu­mele mai multor pacienţi ai ortopedului, în dreptul cărora erau trecute diferite sume de bani. „În biroul lui Botez Paul a fost identificată o agendă apar­ţinând inculpatului în care sunt menţionate numele mai multor persoane în dreptul cărora este tre­cută o sumă de bani. Ur­mea­ză a fi clarificat şi acest aspect pe parcursul cercetărilor“, se ara­tă în propunerea de arestare preventivă a medicului. În pro­punerea de arestare mai apare un pacient, care are calitate de martor, şi care spune că i-ar fi dat lui Botez pentru o operaţie suma de 2.900 de lei.

„Ştii că te costă 5.000 de lei“

Paul Botez a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorul Ori­gel Cotoi după ce a fost denunţat de un fost pacient care a susţinut că medicul i-ar fi cerut bani pentru a-l opera. Potrivit referatului, Neculai A. a fost internat în perioada 4-11 iunie la Spitalul de Recuperare şi, „deşi a fost programat pentru artroplastie totală de şold, nu a fost operat deoarece nu a avut suma de 5.000 de lei pe care i-a pretins-o medicul Botez Paul“, se mai arată în referat.

Denunţul a fost făcut pe 9 iulie, în aceeaşi zi Neculai A. primind de la Parchet o cameră video cu care a filmat în timp ce Botez i-ar fi spus, referitor la operaţie, că „ştii că te costă 5.000 de lei“. A doua zi, cu bani marcaţi, Neculai A. i-ar fi înmânat medicului 4.000 de lei, care au fost găsiţi în birou în timpul flagrantului. După descin­deri, în biroul şefului Clinicii de Ortopedie s-ar fi găsit sumele de bani de 65.000 de lei, 44.865 de euro, 2.500 de dolari şi 80 de ruble ruseşti. „Despre această sumă învinuitul Botez Paul a precizat că-i aparţine în mare parte asistentei-şefe Grierosu Carmen, cu care are o relaţie afectivă, împreună având şi un copil. Audiată fiind, Grierosu Carmen a declarat că nu are nicio sumă de bani în biroul lui Botez Paul“, se mai arată în do­cument.
 

Comentarii