UPDATE Unul dintre hoţii de biciclete din Iaşi are 14 ani. A fost prins ieri

joi, 04 septembrie 2014, 08:51
1 MIN
 UPDATE Unul dintre hoţii de biciclete din Iaşi are 14 ani. A fost prins ieri

Într-un singur weekend s-au furat patru biciclete din scări de bloc, toate asigurate cu sisteme metalice de siguranţă.

UPDATE

Ieri a fost adus la audieri un băiat de 14 ani bănuit de furtul a trei biciclete din uscătoarele blocurilor. Cercetările continuă.

UPDATE

Furturile de biciclete au ajuns un fapt zilnic la Iaşi. Într-un singur weekend, poliţiştii au primit patru sesizări privind furturi de biciclete. Culmea este că bicicletele erau asigurate cu antifurt metalic pe casa scărilor de bloc, unde locuiau proprietarii.

„În ultimul weekend de vară, în municipiul Iaşi au fost sustrase patru biciclete asigurate cu antifurt metalic, pe casa scării. Valoarea celor patru biciclete este de aproximativ 4.000 de lei“, a precizat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Poliţiei.

Potrivit poliţiştilor, furturile de biciclete sunt comise preponderent din casa scărilor de bloc. „Mulţi cetăţeni, proprietari de biciclete, au o părere greşită despre locul de unde sunt sustrase bicicletele, crezând că hoţii acţionează cu predilecţie în spaţii publice sau stradale. Realitatea diferă, statisticile de la nivelul judeţului arătând că majoritatea furturilor sunt comise în scări de bloc, uscătoare şi boxe“, a completat purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

Ieşenii trebuie să ştie că, pentru a preveni furturile, ar trebui să achiziţioneze sisteme antifurt cu protecţie sporită, deoarece pe cele mai simple hoţii le taie cu cleştele.
 

Comentarii