Urmeaza cateva zile extrem de reci, chiar si cu -22 de grade

marți, 13 decembrie 2016, 22:04
2 MIN
 Urmeaza cateva zile extrem de reci, chiar si cu -22 de grade

Se anunta cateva zile extrem de reci in toate regiunile tarii, mai ales in Transilvania, unde spre finalul saptamanii temperaturile vor cobori chiar si pana la -22 de grade.

Miercuri, desi temperaturile vor mai creste putin, vremea va fi tot rece pentru aceasta perioada, mai ales dimineata. Maximele vor fi cuprinse intre -5 grade in estul Transilvaniei si 5 grade in sudul Banatului, vestul Olteniei si Subcarpatii Moldovei.

Norii vor acoperi cerul seara si noaptea, cand va ninge slab in vest si nord-vest. Este posibi sa cada lapovita, izolat si trecator, in zonele de sud, ceea ce ar putea favoriza depunerea de polei. Vantul va avea unele intensificari pe crestele montane si local in sud-est si sud-vest.

Iata ce temperaturi maxime vor fi in marile orase:

Baia Mare: 0 grade
Brasov: -2 grade
Cluj-Napoca: -1 grad
Constanta: 4 grade
Craiova: 5 grade
Galati: 4 grade
Iasi: 3 grade
Suceava: 1 grad
Sibiu: 1 grad
Timisoara: 3 grade

Joi, vremea se mentine aproape la fel de rece, cu valori diurne situate intre -4 grade in Transilvania si 6 grade in vestul Olteniei. Va ninge pe arii extinse in zona Carpatilor Orientali si in Moldova si local in restul zonelor montane. Vor cadea ninsori pe arii restranse si in Maramures, Transilvania, Muntenia si Dobrogea. Este posibil ca la malul marii sa ninga, favorizand depunerea poleiului.

Vineri, maximele se vor incadra intre -7 grade in depresiuni si 5 grade in Dealurile Banatului. La munte, izolat vor cadea ninsori slabe, iar vantul va bate cu putere pe crestele montane, precum si in est si sud-est.

Sambata, vremea devine cu adevarat geroasa, pentru ca minimele vor fi cuprinse intre -22 de grade in estul Transilvaniei si -4 grade in Dealurile de Vest. In timpul zilei, maximele se vor incadra intre -6 si 4 grade.

ziare.com

Comentarii