Vandam, spaima senatorului Agrigoroaei, a scăpat de control judiciar

sâmbătă, 28 mai 2016, 01:53
2 MIN
 Vandam, spaima senatorului Agrigoroaei, a scăpat  de control judiciar

Membrul clanului Tănase care a intrat în conflict cu senatorul Ionel Agrigoroaei a scăpat de controlul judiciar, susţin apă­rătorii acestuia. Vandam era cercetat cu această măsură de aproximativ un an de zile, după ce a fost reţinut şi prezentat instanţei într-un dosar în care este acuzat că ar fi furat mai multe bunuri ale parlamentarului ieşean.  

„Este maniera normală în care trebuie/trebuia instrumentat acest dosar, am susţinut şi susţin, în continuare, în pofida faptului că unora nu le place: Vandam Constantin este nevinovat. Timp de un an s-a apărat singur, ne­voit fiind de faptul că dreptul la apărare i-a fost încalcat în mod flagrant, toate acestea în ceea ce priveste cadrul penal al acestui conflict ridicol alimentat de domnul Agrigoroaei. În ceea ce priveşte ca­drul litigios de natură civilă, Vandam con­duce detaşat cu 4-0 şi scorul va lua pro­porţii, în conti­nuare“, ne-a spus Con­stantin Cristian Curcă, avocatul lui Vandam.

Potrivit procurorilor, Vandam Con­stantin ar fi comis faptele alături de alţi patru membri ai familiei sale, Narcis şi Monalisa Con­stantin, precum şi Magda­lena Mărăraş. Aceştia şi-ar fi arogat „calitatea de proprie­tari“ ai corpului de clădire în care a locuit până la începutul anului trecut senatorul Ionel Agrigoroaei şi fami­lia sa, cărora „nu le-au mai permis accesul în curtea imobilului, pentru a intra în locuinţă, sub pretextul că terenul în cauză le aparţine“.

De asemenea, romii ar mai fi distrus bunurile găsite cauzându-i un prejudiciu de 50.000 de euro senatorului. Pachetul justifică acuzaţia de furt din acest dosar susţinând că membrii familiei Vandam ar fi fost sustras mai multe bunuri, respectiv „o pătură, un router de internet, un aparat GPS, un uscător de păr şi o mochetă“.

 

Comentarii