Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Vi se cere din nou părerea despre bugetul local. De această dată, liberalii întreabă

GALERIE
cl iasi
  • cl iasi
- +

„Forma actuală a proiectului de buget pentru anul 2017 trădează lipsa de viziune a actualului primar“, arată liberalii care anunţă că vor face o consultare a ieşenilor pentru amendamente la buget. PNL arată că se prevăd doar „peticeli de străzi, pavări de trotuare şi panseluţe în parcuri“. Primarul consideră că acţiunea liberalilor este un exerciţiu de imagine.

Liberalii nu vor vota bugetul local. Consilierii locali ai PNL au anunţat declanşarea propriei campanii de consultare a publicului pentru a strânge propuneri de amendamente la buget. Liberalii vor distribui 15.000 de fluturaşi în cutiile poştale, pentru a cere părerea ieşenilor cu privire la proiectul de buget, vor demara consultări publice online şi dezbateri cu societatea civilă.

„Forma actuală a proiectului de buget pentru anul 2017 trădează lipsa de viziune a actualului primar, Mihai Chirica. Din păcate, în fruntea Iaşului avem un director tehnic, nu un primar. Chirica înţelege că o administrare modernă şi eficientă a oraşului înseamnă peticeli de străzi, pavări de trotuare şi panseluţe în parcuri, nu proiecte de investiţii care să dinamizeze economia locală. Este înfio­ră­tor că, din perspectiva primarului Mihai Chirica, prioritatea numărul unu a oraşului este achiziţia a încă cinci cai pentru Poliţia Locală. Faptul că în proiectul de buget sunt prevăzuţi zero lei pentru absorbţia de fonduri europene demonstrează că actuala conducere a Primăriei a transformat oraşul într-o cetate izolată. Proiectul pentru reabilitarea termică a 23 de blocuri cu fonduri europene este primul eşec al administraţiei Chirica, iar pentru a nu da socoteală că vom pierde şi alte proiecte cu finanţare europeană, a recurs la această tehnică ieftină de a nu prevedea niciun ban în secţiunea destinată veniturilor de la Uniunea Europeană“, se menţionează într-un comunicat al grupului de consilieri locali ai PNL.

Afirmaţiile liberalilor au provocat replica dură a municipalităţii, care i-a acuzat de intenţia unui simplu exerciţiu de imagine. Reprezentanţii Primăriei au precizat că achiziţia a 80 de autobuze noi, modernizarea Splai Bahlui Mal Drept, pavarea a 60.000 mp de trotuare şi alei sau mo­dernizarea a 50 de locuri de joacă nu pot fi consi­derate „o simplă peticeală de străzi“.

„Afirmaţiile consilierilor PNL includ o singură frază adevărată, aceea că nu vor vota bugetul Iaşului. Nu mă miră, şi sunt sigur că ieşenii nu au uitat că PNL a votat împotriva intenţiei municipalităţii de a achiziţiona autobuze noi, ca şi împotriva dorinţei legitime a cetăţenilor ca Spitalul Regio­nal de Urgenţe să fie construit pe raza munici­piului. Mă bucur că domnii din Podu Roş vor şi ei să consulte ieşenii, pentru că aceasta înseamnă că au învăţat ceva din campaniile de consultare publică pe care Primăria le-a organizat şi cu privire la bugetul pe anul trecut, şi la cel din acest an“, a declarat Chirica.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri