Vicepreşedintele Samsung Electronics, Lee Jae-Yong, condamnat la închisoare

vineri, 25 august 2017, 15:27
1 MIN
 Vicepreşedintele Samsung Electronics, Lee Jae-Yong, condamnat la închisoare

Un tribunal din Seul l-a condamnat, vineri, pe vicepreşedintele grupului Samsung Electronics, Lee Jae-Yong, la cinci ani de închisoare, pentru rolul său în scandalul de corupţie care a condus la demisia fostei preşedinte Park Geun-Hye. Procurorii ceruseră anterior o pedeapsă de 12 ani de închisoare pentru Lee Jae-yong.

Tribunalul din districtul central din Seul a apreciat că Lee Jae-Yong, considerat de facto moştenitorul imperiului Samsung, cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, este vinovat de oferirea de mită în valoare de 7,2 miliarde woni (6,38 milioane de dolari) unei companii şi mai multor fundaţii înfiinţate de Choi Soon-Sil, o veche prietenă a preşedintei Park Geun-Hye, în schimbul sprijinirii fondului public de pensii pentru un proiect controversat de fuziune a două dintre filialele Samsung în 2015.

Este aşteptat ca Lee Jae-Yong, care a dezminţit acuzaţiile aduse de procurori, să conteste decizia de vineri a tribunalului districtual. Lee a fost deja plasat în detenţie provizorie de către justiţie, la cererea anchetatorilor, la 17 februarie.

evz.ro

Comentarii