„Victoria istorică” împotriva României, salutată de presa albaneză

luni, 20 iunie 2016, 14:17
1 MIN
 „Victoria istorică” împotriva României, salutată de presa albaneză

Presa albaneză salută "victoria istorică" obținută împotriva României (1-0) la Campionatul European de fotbal 2016, rezultat care permite naționalei antrenate de Gianni De Biasi, debutantă la un turneu final, să spere că se va califica în optimi de finală.

Cu 3 puncte, Albania a încheiat pe locul 3 Grupa A, după Franța (7 puncte) și Elveția (5), în timp ce România a fost ultima, cu un singur punct.

Ziarele însoțesc articolele cu fotografii ale naționalei sărbătorind victoria pe stadionul din Lyon.

"Roș-negrii în al șaptelea ciel", scrie Shqiptarja.com, iar Mapo publică o fotografie a lui Armando Sadiku, autorul golului, cu lacrimi de emoții, în timp ce intră în vestiar.

Premierul albanez, Edi Rama, i-a sunat pe jucători după meci pentru a-i felicita și le-a promis că vor primi pașapoarte diplomatice. De asemenea, el a promis că, împreună cu Federația Albaneză de Fotbal (FSHF), le va acorda o primă, a cărei valoare nu a fost precizată.

"Albania nu are în lume ambasadori mai buni decât jucătorii noștri", a afirmat președintele FSHF, Armando Duka.

Toate ziarele prezintă felul cum suporterii "vulturilor" au sărbătorit victoria, cu steagul național, în piețele și pe străzile celor mai importante orașe ale țării.

Agerpres

Comentarii