N

VIDEO, FOTO Fenomene ciudate în Dacia: După un BMW, a ars şi un Mercedes

N

miercuri, 02 aprilie 2014, 08:51
3 MIN

\N

Poliţiştii cred că de vină a fost un scurtcircuit, şi nu o mână criminală.

 

Două autoturisme de lux care au ars în două nopţi consecutiv i-a pus pe jar pe poliţiştii ieşeni. Straniu este că maşinile, un BMW şi un Mercedes, au ars aproximativ la aceeaşi oră, şi relativ în aceeaşi zonă. Însă poliţiştii au dat asigurări că este doar o coincidenţă, iar cele două autoturisme au ars din cauza unor defecţiuni la sistemele electrice. Cu toate acestea, anchetatorii au luat mai multe probe de la una dintre maşini, de la Mercedes, şi le vor trimite la Institutul Criminalistic din Bucureşti pentru a fi studiate.
 

La prima vedere, cele două incendii par a fi „opera” unui piroman, dar pompierii au precizat că focul a izbucnit din interiorul autoturismelor. Primul incendiu a avut loc în noaptea de luni spre marţi, când, în jurul orei 2.30, o patrulă de siguranţă publică de la Secţia 1 Dacia a observat prin oglinzile retrovizoare flăcări la un autoturism BMW parcat în zona Zimbru. Ei au sunat la 112, iar în scurt timp a fost trimisă o autospecială cu pompieri. În urma incendiului, a ars complet partea din faţă a BMW-ului.

Iniţial, pompierii au precizat că la originea incendiului a fost o mână criminală, apoi poliţiştiii au dezminţit această ipoteză şi au venit cu lămuriri suplimentare, precizând că focul a izbucnit din interior, de la un scurtcircuit. În noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 3, pompierii au fost chemaţi să stingă un alt autoturism în flăcări, de data aceasta un Mercedes, parcat pe strada Muşatini, în spatele cinematografului Dacia. Izbitor de asemănător este faptul că a ars tot partea din faţă a autoturismului, ca şi la BMW. Însă, în acest caz, a existat un martor care a observat incendiul în interiorul autoturismului. „Era un agent de pază care se afla în obiectiv. El a sunat la 112 şi a raportat incendiul. A spus că a văzut flăcări în interior, la panoul de siguranţă al maşinii. Totuşi, se fac cercetări pentru a se stabili cu certitudine dacă există o legătură între cele două evenimente. Ştim sigur că proprietarii celor două autoturisme nu se cunosc”, au precizat surse din cadrul anchetei.

Pompierii sunt de părere că focul nu a fost pus intenţionat, cel puţin în cazul Mercedes-ului. „În data de 2 aprilie, la ora 3.04, Detaşamentul 2 de Pompieri Iaşi a intervenit în municipiul Iaşi, strada Muşatini, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism proprietatea lui Iulian P. Au ars elementele combustibile ale compartimentului motor, patru cauciucuri, spoilerul faţă, parbrizul, luneta şi geamurile laterale, şi instalaţia electrică. La un autoturism învecinat s-au degradat elementele ornamentale de la spoilerul faţă. Din primele cercetări, cauza probabilă a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, produs de un cablu defect sau izolat necorespunzător”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Citeşte si

EXCLUSIV: Maşină de lux incendiată noaptea trecută în Dacia (VIDEO&FOTO)

Comentarii