VIDEO Să rupem tăcerea: Femeile din România vorbesc despre agresiunile sexuale!

vineri, 28 noiembrie 2014, 21:02
1 MIN
 VIDEO Să rupem tăcerea: Femeile din România vorbesc despre agresiunile sexuale!

Prea multe femei din România sunt victime ale agresiunilor sexuale și nu vorbesc despre asta. Un studiu recent arată că 6% din femeile din România au fost fie hărțuite, fie atinse în zonele intime, fie urmărite, fie le-au fost adresate cuvinte obscene sau mai grav au fost violate sau exploatate sexual.

Poveștile lor rămân nespuse, învăluite în tăcere și rușine ceea ce permite autorităților să nu-și îndeplinească obligațiile față de victime. Conform prevederilor Convenției Consiliului Europei privind combaterea și prevenirea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice, statele semnatare se obligă la a organiza și sprijinii centre de criză în urma violului, centre în care victimele să beneficieze de asistență medicală, de asistență psihologică și de recoltarea probelor medico-legale într-o singură unitate.

Înființarea unor astfel de centre ar reduce din eforturile financiare și psihologice ale victimei. În momentul de față, o victimă e nevoită să suporte cheltuieli din propriul buzunar iar în circuitul instituțional ajunge să fie nevoită să povestească despre ceea ce i s-a întâmplat cu până la 9 persoane diferite. Să rupem tăcerea despre violența sexuală înseamnă și să oferim asistență victimelor. 

Citește mai multe pe totb.ro

Comentarii