VIDEO Spaima vieții lor: Blocați la etajul 69 de la One World Trade Center în timp ce spălau geamurile

joi, 13 noiembrie 2014, 21:43
1 MIN
 VIDEO Spaima vieții lor: Blocați la etajul 69 de la One World Trade Center în timp ce spălau geamurile

Doi muncitori care curățau geamurile de la One World Trade Center din New York, clădirea cunoscută și sub numele de ‘Turnul Libertății’, au fost nevoiți să stea două ore suspendați în dreptul etajului 69 după ce unul din cablurile de susținere a nacelei în care se aflau s-a rupt, iar platforma mobilă s-a înclinat la 45 de grade, relatează presa internațională, reluând imagini transmise miercuri de postul de televiziune american ‘ABC’.

Simbol al capacității de renaștere a marelui oraș, One World Trade Center este cel mai înalt edificiu din emisfera occidentală (541 de metri). Construit pe locul Turnurilor Gemene distruse de atentatele din 11 septembrie 2011, a fost inaugurat oficial la 3 noiembrie.

Spectaculoasa operațiune de salvare a celor doi lucrători blocați la aproximativ 240 de metri deasupra solului a fost realizată de aproximativ o sută de pompieri.

Pentru început, s-a aruncat de pe acoperișul clădirii o coardă de 600 de metri lungime, de care s-au ancorat muncitorii. Apoi, pompierii au demontat, din interiorul construcției, geamurile din apropierea nacelei, salvând în deplină siguranță cei doi muncitori. (Agerpres) 

Comentarii