VIDEO&FOTO Doi soţi ucişi în propria casă! Mobilul şoc al grozăviei din Bucium

joi, 04 septembrie 2014, 12:48
4 MIN

Descoperire şocantă a unei ieşence, în casa în care locuiau părinţii ei pensionari. Aceasta şi-a găsit mama şi tatăl într-o baltă de sânge, ucişi cu toporul. Cei doi erau îmbrăcaţi în haine de noapte. Suspectul este un tânăr de 20 de ani ce lucra la cei doi, şi care este de negăsit. Banii pe care criminalul credea că-i poate găsi în casă par să fie mobilul asasinatului. Pensionarii spuneau adesea cunoscuţilor şi vecinilor că fiul lor, inginer în Arabia Saudită, le trimite bani pentru a ridica un hotel sau o pensiune în zonă. Este posibil ca ucigaşul să fi crezut că dă o mare lovitură. Nu a găsit însă în casă decât maximum 1.000 de lei.

 

Dublu asasinat îngrozitor în cartierul Bucium, unde un pensionar şi soţia sa au fost ucişi într-un mod de neimaginat, cu toporul. Potrivit cercetărilor preliminare, în spatele crimelor s-ar afla un tânăr în vârstă de 20 de ani, care lucra cu ziua la cei doi pensionari. Poliţiştii l-au căutat ieri la locuinţa în care acesta stătea de obicei, dar tânărul dispăruse. El este suspectul principal, dar anchetatorii spuneau aseară că ar exista şi alte piste.

Descoperirea macabră a fiicei victimelor

Poliţia ieşeană a intrat în alertă maximă după ce ieri, în jurul orei 12, fiica de 27 de ani a soţilor Tiberiu şi Parascheva Petrovici i-a sunat pe cei doi părinţi, iar telefonul acestora era închis. După câteva ore, în timp ce a încercat să ia legătura prin orice mijloace cu cei doi, tânăra a decis să plece la locuinţa lor, situată pe dealul Bucium, pe partea dinspre Vlădiceni. A apelat la un taxi, care a transportat-o de urgenţă la destinaţie. Imediat cum a intrat în casă, tânăra a rămas pur şi simplu blocată de oroarea care i se înfăţişa înaintea ochilor: tatăl ei zăcea pe jos, cu capul efectiv despicat de o lovitură de topor, iar mama acesteia era întinsă lângă soţ, mutilată. Bărbatul avea practic capul zdrobit.

Îngrozită, tânăra s-a urcat în taxi imediat ce a ieşit din curtea casei, iar la 500 de metri distanţă a oprit la ghereta unui gardian. „Fata era speriată şi mi-a spus că şi-a găsit părinţii omorâţi. M-a întrebat dacă am văzut ceva, iar eu i-am spus să sune la 112. A sunat şi a aşteptat aici la mine, apoi a plecat cu SMURD-ul la faţa locului“, a spus gardianul.

Medicii de pe două ambulanţe SMURD nu au mai avut ce face decât să constate decesul, mai ales că moartea survenise cu câteva ore înainte. În scurt timp, la faţa locului au sosit criminaliştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale şi procurorii, fiind adus şi un câine de urme. Acesta a mirosit urmele până la ieşirea din perimetrul fermei, apoi le-a pierdut, deoarece prin zonă s-au perindat mai multe persoane.

 

S-au furat cel mult 1.000 de lei

Surse din cadrul poliţiei au precizat ieri că suspectul principal este un tânăr în vârstă de 20 de ani, care lucra de câteva zile la muncile agricole ale familiei Petrovici. Potrivit anchetatorilor, acesta ar fi dat buzna ieri dimineaţă sau miercuri seară peste cei doi în casă şi i-a lovit cu toporul.

Din primele cercetări, se pare că bărbatul şi femeia au fost surprinşi de violenţa atacului şi au ripostat cum au putut. Cei doi erau îmbrăcaţi ca şi cum s-ar fi pregătit de culcare, sau abia se treziseră. Bărbatul a opus rezistenţă şi chiar s-a luptat cu agresorul, dar acesta din urmă l-a lovit în cap cu un topor, despicându-i-l. „L-am căutat pe tânăr în locul unde locuieşte, dar nu a fost găsit. Băiatul nu are domiciliul în zonă, stă temporar. Cel mai probabil, scopul a fost jaful. Se pare că lipsesc nişte bani, un telefon mobil, dar şi alte lucuri. Cel mai probabil nu lipsesc bani mulţi, deoarece fiica acestora a declarat că părinţii nu aveau sume mari de bani în casă. Cel mult aveau în casă 1.000 de lei“, au precizat surse din cadrul anchetei.

Vecinii erau îngroziţi ieri la amiază. „Ştiu că aduceau mulţi oameni cu ziua pentru muncile agricole. Din câte ştiu, el fusese şi vânător, că avea puşcă. Se mai certau din când în când. Aveau doi copii, o fată şi un băiat. Băiatul este plecat în străinătate“, a spus o vecină, speriată şi ea de grozăvia din familia Petrovici.

Fiul din Arabia Saudită le trimitea bani

Mobilul dublei crime ar fi, din cercetările şi spusele poliţiştilor, jaful. Asta însă este o probabilitate, pentru că nu s-a stabilit în mod definitiv. Chiar soţii Petrovici locuiau într-o casă modestă, aceştia spuneau adesea cunoscuţilor că fiul lor, care lucrează ca inginer constructor în Arabia Saudită, le trimitea mulţi bani în ţară. Tot după cum spuneau ei cunoscuţilor şi vecinilor, pe terenul respectiv, unde se afla casa în care locuiau, cu banii câştigaţi în străinătate de fiul lor ei urmau să construiască un hotel sau o pensiune.

„Locul unde stăteau cei doi a fost cumpărat de fiul lor, şi le trimiteau regulat bani. Totuşi, fiul acestora nu le trimitea toţi banii pe care îi strângea. Probabil că aşa a gândit ucigaşul: că părinţii aveau mulţi bani în casă“, a spus un bărbat care mai lucrase în trecut la soţii Petrovici.

Comentarii