VIDEO&FOTO: Protest în Dancu! Mai mulți cetățeni au blocat drumul DJ 249 A

duminică, 26 martie 2017, 12:06
2 MIN

Un grup de cetățeni din Dancu au blocat drumul județean DJ 249A (ieșirea din Iași prin Danci spre Ungheni), nemulțumiți fiind de starea acestuia. Oamenii au stat pur și simplu în mașini, blocând șoseaua.

UPDATE ORA 13:45

Prin vocea purtătorului de cuvânt Sebastian Buraga, Primăria precizează că este la curent cu situația drumului și că se are în vedere reabilitarea în cadrul unui program cu finanțare europeană, care va fi depus de îndată ce Ministerul Dezvoltării va publica Ghidul de Finanțare aferent axei 4 din Programul Operațional Regional (POR).

În cea mai optimistă variantă, contractul de lucrări va fi semnat în cursul acestui an.

"Până la publicarea Ghidului Solicitantului nu putem interveni cu lucrări de reparații capitale întrucât am risca pierderea viitoarei finanțări. Strada Aurel Vlaicu este inclusă în programul de întreținere curentă, adică de plombări din această primăvară. Dacă vremea o va permite, astfel de lucrări vor începe de săptămâna viitoare", a declarat Sebastian Buraga.

UPDATE ORA 13:15

Oficialii municipalității nu au putut fi contactați pentru a-și prezenta poziția față de nemulțumirile celor din zonă. Primarul Mihai Chirica, viceprimarul Radu Botez și purtătorul de cuvânt Sebatian Buraga nu au răspuns la telefon.

UPDATE ORA 13:10

Poliția Rutieră a decongestionat traficul, îndreptându-i pe protestatari spre marginea străzii.

UPDATE ORA 13:00

Drumul DJ 249A aparține de Consiliul Județean (CJ) Iași. Autoritățile județene nu au putut oferi o soluție imediată pentru reabilitarea acestuia.

"Cunoaștem starea drumului și îl avem în vedere pentru reabilitare. Deocamdată suntem în curs de negociere pentru obținerea unui credit contractat de la Banca Europeană pentru Investiții și destinat lucrărilor de refacere a infrastructurii drumurilor. Vor fi alocate și fonduri locale, sperăm și în obținerea de fonduri guvernamentale în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală. Credem că în acest an vom putea întocmi proiectul tehnic pentru reabilitarea DJ 249A Iași – Ungheni și în cursul anului viitor să demarăm efectiv lucrările", a declarat purtătorul de cuvânt al CJ Iași, Vlad Ciobanu.

Oamenii protestează și la adresa calității străzii Aurel Vlaicu, cea care face legătura între Doi Băieți și Dancu.

Strada este inclusă într-un proiect al municipalității care prevede înlocuirea liniei de tramvai în paralel cu reabilitarea drumului. Proiectul ar urma să fie finanțat din fonduri europene, neexistând însă nicio certitudine în acest sens.

Comentarii