Vin 20 milioane euro pentru drumuri judeţene, Cine îşi freacă mâinile de bucurie?

miercuri, 01 noiembrie 2017, 02:50
2 MIN
 Vin 20 milioane euro pentru drumuri judeţene, Cine îşi freacă mâinile de bucurie?

Banii sunt destinaţi modernizării a patru dintre cele şapte segmente de drum aprobate prin PNDL. Cu această sumă, vor fi refăcuţi 47 km de drum.

În Programul Naţional de Dez­voltare Locală, anunţat astă-vară, şapte proiecte ale Consiliului Ju­deţean care vizează modernizarea unor sectoare de drum judeţean au fost declarate câştigătoare. Ieri, şeful CJ, Maricel Popa, a semnat la Ministerul Dezvoltării Regionale patru contracte, acoperind în total 47 de kilometri de drum judeţean.

Proiectele respective vizează: DJ 281C de la intersecţia cu DN 28A (Blăgeşti)-Hărmăneşti-Todireşti-Coasta Măgurii-Cotnari până la intersecţia cu DN 28B (Cotnari), pe o lungime de 25 km; DJ 208F Heci (intersecţie DJ 208)-Tătăruşi-Ior­cani-limită jud. Suceava, în total 12,5 km; DJ 207M intersecţie DN 28-Al.I.Cuza, în lungime de 6,17 km şi DJ 248A intersecţie DC 73 (Grieşti)-limită jud. Vaslui, 2,6 km. Valoarea proiectelor semnate ieri este de 94,34 milioane de lei, adică 20,5 milioane de euro. De altfel, proiectarea pentru ultimul segment dintre cele patru, alături de alte două sectoare de drum prevăzute în PNDL (Tg. Frumos-Cucuteni, 9,2 km, şi Spinoasa-Belceşti, 1,7 km) sunt subiectul unei licitaţii în derulare, al cărei câştigător urmează să fie anunţat în zilele următoare. Sunt nu mai puţin de opt oferte, între care cinci candidaţi din Iaşi şi o asociere de firme italiene. Valoarea estimată a acestei lucrări se ridică la 228.769 de lei.

„Mai avem depuse încă trei proiecte pentru alţi 47 de kilometri de drum judeţean (cele două menţionate anterior plus cel mai scump dintre proiectele aprobate în PNDL, modernizarea DJ 246 între Tufeştii de Sus-Scânteia-Şcheia-Drăguşeni-Ipatele-Ţibăneşti, 36,5 km – n.r.). Sperăm ca şi acestea să ne fie aprobate în scurt timp, deja au trecut de evaluări şi sunt la semnat la minister. Valoarea lor este de 18,8 milioane de euro“, a amintit Maricel Popa.

 

 

Comentarii