Vizitele la Spitalul de Recuperare, limitate pentru reducerea infecţiilor intraspitaliceşti

duminică, 18 decembrie 2016, 16:54
1 MIN
 Vizitele la Spitalul de Recuperare, limitate pentru reducerea infecţiilor intraspitaliceşti

Spitalul Clinic de Recuperare a hotărât de curând să limiteze accesul vizitatorilor în saloane, permiţând accesul doar în anumite intervale orare, pentru reducerea infecţiilor intraspitaliceşti. Reprezentanţii spitalului susţin că măsurile sunt doar profilactice, şi că erau necesare, mai ales că este perioada virozelor şi a infecţiilor respiratorii.

„Eram în situaţia în care dădeam drumul în salon la grupuri de şapte sau opt persoane, venite din alte localităţi cu microbuzul, pentru a vedea un anumit pacient. Acum, nu va fi afectat contactul pacientului cu aparţinătorii, însă este bine ca în vizită la un bolnav să vină maximum doi vizitatori, restul putând să vină pe rând. Aşa cum vara luăm măsuri ca să limităm diareea sau alte boli digestive, aşa procedăm şi iarna. Programul de vizită este notat la intrarea în fiecare secţie“, a precizat dr. Doru Baltag, medic primar neurolog şi purtător de cuvânt al Spitalului de Recuperare.

Astfel, în fiecare zi, de luni până vineri, vizitele se fac între orele 15.00 şi 20.00, iar sâmbăta şi duminica, de la ora 10.00 până la ora 20.00.

Comentarii