Vremea revanşei

sâmbătă, 07 mai 2016, 01:43
3 MIN
 Vremea revanşei

 FC Voluntari – CSMS Iaşi, duminică, ora 14:00, în etapa a X-a a play-out-ului Ligii I de fotbal

 
CSMS Iaşi a plecat aseară, cu avionul, spre Bucureşti, pentru meciul de mâine, cu FC Voluntari, din a treia etapă a returului play-out-ului eşalonului întâi de fotbal. Ieşenii au etalat o stare de spirit plină de optimism înaintea deplasării. “E un meci dificil cu o echipă care vine după patru înfrângeri consecutive, care joacă acasă, pe un teren nou. Sigur vor dori să câştige duminică. Şi noi însă vrem la fel. Nu avem probleme fizice, avem o stare de spirit foarte bună. Şi asta nu datorită faptului că s-au dublat primele, ci pentru că e un moment important pentru cariera tuturor, posibilitatea de calificare în cupele europene” a declarat antrenorul ieşenilor, Nicolo Napoli, care s-a referit şi la viitor: “Eu nu m-am decis ce fac din vară, aştept să se termine campionatul şi apoi vorbesc cu conducerea. Sunt fericit că mulţi dintre jucătorii aflaţi la final de contract sunt aproape de a-şi prelungi contractul, e un grup unit, se poate continua. Depinde de cum se termină campionatul”.
Recuperat după accidentarea suferită la Botoşani, în runda a VI-a, Vasile Gheorghe a participat alături de Napoli la conferinţa de presă organizată înaintea plecării spre Capitală, unde a declarat: “Mi-a fost foarte greu să stau departe de echipă, de jocurile oficiale. Acum sunt apt. Dacă Mister va apela la mine, sunt gata să joc. Chiar dacă Voluntari îşi doreşte să câştige, noi vrem victoria, pentru a ne consolida poziţia şi a ne lua revanşa după eşecul suferit în tur în play-out, când eu zic că a fost un accident. Cu toţii credem că ne putem califica în cupele europene, ne batem pentru acest lucru. Pentru mine, partea financiară contează mai puţin decât partea sportivă. Nu mă interesează acum că s-au dublat primele. Dacă ajungem pe locul VII sunt sigur că sacrificiul, munca noastră va fi răsplătită”.
În această săptămână, Napoli a studiat mai multe variante în privinţa formulei de start. Faţă de formula aliniată etapa trecută, cu Petrolul, nu sunt siguri că vor fi titulari Creţu, Llullaku şi Cristea, V. Gheorghe, Viveiros şi Piccioni fiind luaţi în calcule pentru a intra în primul “11”. “La Bucureşti merg 20 de jucători. Echipa o voi decide după antrenamentul de sâmbătă. E posibil să apară modificări” a spus Napoli, care nu va conta pe Ţigănaşu (accidentat) şi Mihalache (exclus din lot).
Optimismul moldovenilor în legătură cu meciul de mâine este alimentat şi de problemele existente la Voluntari. În fruntea clubului, preşedintele de onoare, Dumitru Dragomir, are păreri diferite faţă de persoanele care lucrează de mai mult timp la echipă, pe banca tehnică e haos (Sorin Popescu e antrenor în acte, Yuksel Yesilova stă la marginea terenului, iar Dinu Todoran conduce), trei piese de bază, Pancu, Grigore şi Koné, sunt anunţate ca fiind accidentate, iar formaţia e cu moralul la pământ după ce a pierdut ultimele patru partide. CSMS va reveni acasă duminică seară, cu avionul. 
 
 
Formaţiile probabile
Voluntari: Calancea – Filipov, Ţîru, Spahija, Barna – Maftei, Moke – Rus, Achim, Voduţ – Bălan.
Iaşi: Grahovac – Voicu, Frăsinescu, Ciucă, Bădic – Böle, Mitic, V. Gheorghe, Llullaku – Cristea, Golubovic. 
 
Primul meci al etapei a X-a din play-out: Petrolul Ploieşti – CFR Cluj 1-0 (1-0). Zoubir (’25). În play-off: Dinamo Bucureşti – FC Viitorul 3-3 (1-2). Gnohere (‘7, ’49 – penalty), Rotariu (’55)  / Marin (’10), Tănase (’34 – penalty), Măţan (’85 – penalty).
 
 
 

    

Comentarii