Zeci de biciclete vor ajunge miercuri la Ţibana. Campania Ziarul de Iaşi, un succes în favoarea copiilor

sâmbătă, 14 decembrie 2013, 02:50
5 MIN
 Zeci de biciclete vor ajunge miercuri la Ţibana. Campania Ziarul  de Iaşi, un succes în favoarea copiilor

Părinţii sau bunicii au negociat cu fiii sau nepoţii pentru a-şi ceda bicicletele în folosul elevilor navetişti.

„Ziarul de Iaşi“ a mai strâns, ieri, încă şapte biciclete, mer­gând la ieşenii care le aveau şi care au fost dispuşi să se des­partă de ele şi să le doneze copiilor navetişti.

CITIŢI ŞI: 25 de biciclete pentru elevi de la Adrian Butucă. Campania "Ziarul de Iaşi" se extinde (FOTO)

După ce am ajutat-o pe doamna Margareta Anuţa, de 70 de ani, să coboare de pe ultimul raft al boxei bicicleta pe care nu o mai folosea nepotul ei, l-am cunoscut pe domnul Dumitru Tudose. Acesta ne-a povestit că a citit în ziar despre povestea copiilor şi şi-a adus aminte despre copilăria pe care a avut-o el, în satul Stejarii, de lângă Ţigănaşi, de unde făcea în fiecare zi naveta pe jos până în Perieni. „Câte cinci kilometri mergeam, şi ştiu ce înseamnă. Nici un copil nu ar trebui să facă asta, mai ales acum, că s-au schimbat vremurile. Bicicleta era a nepotului meu, care are demult alta şi s-a despărţit de ea fără nicio problemă“, ne-a explicat bărbatul. Între timp, la re­dacţie, am mai primit o donaţie anonimă, o bicicletă pentru pre­şcolari. Iar după ce le-am des­cărcat pe cele două, domnul Vasile Emilian Codreanu, însoţit de doi dintre copiii săi, a trecut pe la sediu ca să ne aducă încă trei biciclete. Acesta îşi luase copiii de la şcoală şi, în urma unor „negocieri“, au ajuns la concluzia că bicicletele le vor fi mai de folos copiilor de la Ţibana. „Mai ales că, dacă ţine tot aşa vremea, le mai pot folosi şi iarna asta, nu doar primăvara. Păi, dacă nu au cu ce să se deplaseze, facem şi noi ceva, dacă altcineva nu face nimic. Poate din puţinul acesta adunat de la atâta lume poate să se acopere nevoia la toţii copiii de acolo. Dacă nu la toţi, măcar la o parte. Bicicletele eu le a­veam pregătite pentru primă­vară, dar am discutat cu Moş Cră­ciun şi cu copiii şi am ho­tărât ca ei să aibă o surpriză mai prin primăvară şi bicicletele să plece acum pentru o cauză mai no­bilă“, ne-a spus Vasile Co­dreanu. Tot ieri, redacţia noastră a primit o bicicletă de la Ciprian Paraschiv, director la Direcţia Judeţeană pentru Sport la Tineret. De la acesta am mai primit şi o veste pentru săptămâna viitoare, când Asociaţia Suporterilor de Elită din Iaşi va organiza un meci amical în vederea strângerii de fonduri pentru campania noastră. „Dincolo de spiritul nobil pe care-l presupune caritatea, promovaţi şi un stil de viaţă sănătos. Mai mult decât atât, împreună cu Sergiu Melinte, preşedintele asociaţiei, vom organiza un eveniment caritabil marţi, la Sala Polivalentă, pentru susţi­nerea cauzei la care sunt convins că ieşenii vor adera şi vor demonstra că au inimă mare“, a declarat Ciprian Paraschiv.

CITIŢI ŞI: Autorităţile nu pot să le pună la dispoziţie microbuze. Să-i ajutăm noi cu biciclete!

Trimitem primul lot săptămâna viitoare, campania continuă

„Ziarul de Iaşi“ a stabilit când va avea loc prima livrare de biciclete către Liceul tehnologic de industrie alimentară Ţi­bana. Miercurea viitoare, bazân­du-ne pe ce am primit până acum şi pe alte câteva promisiuni, o maşină cu 35 de biciclete va pleca către unitatea şcolară, 30 dintre acestea urmând a fi asamblate acolo, fiind primite noi. Celelalte cinci vor avea „revizia“ făcută la Iaşi şi vor fi gata de folosire. Ele vor fi ofe­rite elevilor care au o distanţă mare de străbătut până la şcoală, dar care se ţin de carte şi au o situaţie bună. Restul bicicletelor le vom împărţi între şcoala de la Ţibana şi alte unităţi de învăţă­mânt unde elevii sunt nevoiţi să străbată câţiva kilometri pe jos în fiecare zi, şcoli pe care le vom stabili în urma unor vizite pe teren.

CITIŢI ŞI: Aceşti copii sunt nişte eroi. Renunţă la orice bucurie pentru şcoală. Dăruiţi-le o bicicletă! CAMPANIE „ZIARUL DE IAŞI“: biciclete pentru elevii navetişti!

Campania noastră continuă. Vă reamintim că orice ie­şean care are o bicicletă veche sau posibilitatea de a cumpăra una nouă poate să ne contacteze la numărul de telefon 0232/ 271.271. Puteţi aduce bicicletele pe strada Smârdan nr. 5, în intersecţia Bucşinescu, la sediul ziarului, sau puteţi să ne sunaţi pentru a veni noi să le ridicăm. În plus, cei care nu au biciclete, dar vor să ne ajute pentru a le face o surpriză de Crăciun ele­vilor navetişti, pot face donaţii în contul deschis la Banca Românească Iaşi în numele SC Grupul de Presă Medianet SRL – RO24 BRMA 0240 0242 5300 0000. În afara celor menţionaţi la începutul articolului, până acum, către redacţia noastră au ajuns biciclete din partea lui Con­stantin Adăscăliţei (3), Adrian Butucă (25), Bogdan Galan (1), Mihaela Popa (1), Emil Stratan (1), Doru Tompea (3), Gabriela Vasilache (2), Petre Vieru (1).

CITIŢI ŞI: Şapte biciclete pentru elevii navetişti, în prima zi de campanie Ziarul de Iaşi

Comentarii