Mulţumim donatorilor! Campania „Donează o bicicletă pentru elevii navetişti“ a ajuns ieri la final

„Ziarul de Iaşi” a strâns în zece zile 124 de biciclete pentru elevii navetişti

sâmbătă, 21 decembrie 2013, 02:50
5 MIN
 „Ziarul de Iaşi” a strâns în zece zile 124 de biciclete pentru elevii navetişti

Astăzi, „Ziarul de Iaşi“ pune oficial capăt campaniei „Donează o bicicletă pentru elevii navetişti“. Vă anunţăm bucuroşi că, pe timpul celor 10 zile ale campaniei, am reuşit să strân­gem în total 124 de biciclete, mult peste aş­teptările noastre cele mai optimiste. Acestea au venit de la oameni de afaceri, oameni politici sau simpli ieşeni, cu toţii afectaţi de drama copiilor din locuri precum Ţibana, care străbat chiar şi nouă sau zece kilometri pentru a ajunge la şcoală. O parte dintre biciclete, 43 la număr, le-am livrat deja către navetiştii de la Liceul tehnologic de industrie alimentară Ţibana, urmând ca o nouă tranşă, pe care o vom stabili ulterior, să plece la mijlocul lunii ianuarie către aceeaşi zonă.

GALERIE FOTO I

Munca noastră însă nu se încheie aici: trebuie să sondăm de acum în continuare comunele ieşene, cu ajutorul Inspectoratului Şcolar şi al primarilor, pentru a găsi locuri în care copii cu dragoste de şcoală ajung la ore cu greutate din cauza distanţei, pentru a le trimite şi lor câteva dintre bicicletele adunate. Nici munca pentru elevii din Ţibana nu s-a încheiat cu sprijinul vostru, al ieşenilor. Autorităţile naţionale, la insistenţele Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi şi ale autorităţilor locale, trebuie să găsească resurse pentru a pune la dispoziţia liceului un microbuz, cu care cei aproximativ 150 de elevi care merg zilnic kilometri întregi dus-întors până la şcoală să poată ajunge repede şi în siguranţă. „Ziarul de Iaşi“ va continua cam­pania de informare, vom anunţa şi vom găsi în continuare astfel de locuri pe care le vom prezenta autorităţilor, în speranţa că vor înţelege situaţia copiilor şi că vor găsi resurse pentru a-i ajuta.

GALERIE FOTO II

Ultimele biciclete au venit vineri

Nu am fi reuşit să îi ajutăm însă pe elevii din Ţibana fără ajutorul donatorilor, care au venit şi ieri în număr mare la redacţie, pentru a putea contribui cu o bicicletă. Ieri am primit încă cinci biciclete de la secretarul de stat Maricel Popa, care a ajuns la un număr de zece donate până acum. Am primit, tot ieri, suma de 610 lei de la Asociaţia Suporterilor de Elită din Iaşi, pe care membrii acesteia i-au strâns la meciul cari­tabil organizat săptămâna trecută, bani cu care vom achiziţiona o bicicletă nouă. Demersul nostru este susţinut şi de Gabriel Achelăriţei (TERRA Centrum), care ne oferă bicicleta pe care o are acasă. „Mi-a plăcut ideea de a susţine aceşti copii, care vor să studieze, indiferent de greutăţile pe care le întâmpină. Cumva este în spiritul a ceea ce facem noi aici: susţinem sănătatea şi performanţa“, ne-a spus Achelăriţei. Campania „Ziarului de Iaşi“ a fost susţinută şi de mai multe cadre medicale din Iaşi, care au dorit să-i ajute pe copii. Câte o bicicletă a venit şi de la dr. Radu Terinte, ma­nagerul Spitalului Clinic de Copii „Sfânta Maria“, medicul Lucian Burlea, manager la Spi­talul de Psihiatrie „Socola“, ec. Carmen Cum­păt, managerul Spitalului de Recuperare, managerul Spitalului „Căi Ferate“ Iaşi, dr. Mihai Glod, precum şi de la prof.dr. Marin Burlea, senator PNL şi medic la Spitalul de Pediatrie. „În mediul rural sunt elevi foarte valoroşi şi orice contribuţie de a le spori şansele la învăţătură merită. Din cauza lipsei banilor, a unor situaţii financiare proaste, multi copii nu au acces la învăţătură, iar astfel se pierd elevi buni, care ar fi putut realiza multe dacă mergeau la şcoală şi dacă ar avea parte de un trai decent“, a precizat senatorul Marin Burlea. Şi medicul Lucian Burlea a mul­ţumit „Ziarului de Iaşi“ pentru această ini­ţiativă. „Eu, personal, îmi doream să ajut nişte copii, mai ales că vin sărbătorile, să duc nişte cadouri. Timpul nu îmi permite însă, din păcate, iar pe această cale mulţumesc că m-aţi ajutat să-mi duc planul la capăt şi să ofer ceva copiilor. Sper ca bicicletele pe care le vor primi să le fie de folos şi să se bucure de ele“, a precizat dr. Lucian Burlea. Campania a fost susţinută şi de medicul primar chirurg Daniel Timofte de la Spitalul „Sfântul Spiridon“, da­torită căruia un copil se va bucura de o bicicletă. „Prin astfel de iniţiative îi ajutăm să devină oameni, să meargă la şcoală, să-şi for­meze un viitor mai bun. O astfel de investiţie este pe termen lung. Este o investiţie în edu­caţie“, a menţionat dr. Timofte din cadrul Clinicii III Chirurgie. Tot ieri, o bicicletă a venit şi de la directorul Casei Judeţene de Asi­gurări de Sănătate Iaşi, Robert Dâncă. „Fie­care copil merită o bucurie, cât de mică, mai ales în perioada sărbătorilor, de aceea am dorit să mă alătur campaniei“, a precizat Robert Dâncă.

GALERIE FOTO III

Lista donatorilor

Îi amintim din nou pe cei fără ajutorul cărora campania noastră nu ar fi avut acelaşi succes. „Ziarul de Iaşi“ a primit biciclete, în ordine, din partea lui Constantin Adăscăliţei (3), Margareta Anuţa (1), Bogdan Bisoc (2), Viorel Blăjuţ (5), Toader Borlea (1), Cornel Brânză (Ted Construct – 2), Adrian Butucă (25), Mihai Chirica (1), Vasile Emilian Codreanu (3), Mugur Cozmanciuc (3), Ion Dănilă (1), Iulian Dascălu (10), Carmen Dorobăţ (1), Petrişor Filip (1), Bogdan Galan (1), Camelia Gavrilă (2), Petru Movilă (10), Gheorghe Nichita (1), Ciprian Paraschiv (1), Maricel Popa (10), Mihaela Popa (1), Ovidiu Popescu (1), Cristian Stanciu (3), Emil Stratan (1), Marian Şerbescu şi Felix Guzgă (1), Doru Tompea (3), Dumitru Tudose (1), Gabriela Vasilache (2), Petre Vieru (1), firma Antibiotice SA (10), Toader Borlea (1), Tiberiu Brăilean (1), Asociaţia Suporterilor de Elită din Iaşi (1), Gabriel Achelăriţei (1), Radu Terinte (1), Marin Burlea (1), Lucian Burlea (1), Carmen Cumpăt (1), Daniel Timofte (1), Mihai Glod (1), Robert Dâncă (1) şi trei donaţii anonime care au însumat, în total, cinci biciclete.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii