„Imperia Residenz“ Valea Lupului – opt locuinte in trei tipuri arhitecturale

Subtitlu

miercuri, 24 octombrie 2007, 18:44
3 MIN
 „Imperia Residenz“ Valea Lupului – opt locuinte in trei tipuri arhitecturale
„Chalet Variant“

Un nou proiect imobiliar pe care vi-l prezentam in editia de astazi este ansamblul rezidential de vile construite la iesirea din oras, in zona Metro. Denumit de investitori – sotii Tereza si Ioan Prisecaru, managerii Grupului de Firme Conex – „Imperia Residenz" Valea Lupului, cartierul cuprinde opt locuinte cu trei linii arhitecturale distincte.

Alcatuite din panouri tip sandwich de lemn de pin nordic fabricat in Austria si asamblate la Iasi, cele trei tipuri de case, respectiv „Chalet Variant" , „Comfort" si „Klassik", prezinta, dupa cum sustin finantatorii, un grad sporit de confort si calitate. Intins pe o suprafata de 5.000 metri patrati, proiectul demarat in luna martie a acestui an se afla in prezent in faza de finalizare.

„Izolatia termica a fiecarei vile este alcatuita dintr-un strat de polistiren expandat de 50 milimetri grosime si unul de vata minerala de 200 milimetri grosime, folosit de putini constructori in lume. De asemenea, nivelul de izolare fonica este direct proportional cu indicele de izolare termica", ne-a declarat Ruxandra Krisan, director PR in cadrul grupului de firme Conex.

Cea mai ieftina casa – 170.000 euro fara TVA si fara teren

„Comfort“

Persoanele interesate sa locuiasca intr-una din vilele din ansamblul „Imperia Residenz" vor plati pentru o astfel de casa preturi incepind de la 170.000 euro plus TVA. „Cele patru locuinte Chalet Variant au o suprafata utila de 206 metri patrati si se compun din demisol, parter si mansarda. Imobilul numara cinci incaperi la parter, respectiv un living deschis spre etaj, bucatarie, baie echipata cu cabina de dus, biblioteca, dresing si vestibul. La mansarda functioneaza trei incaperi, adica doua dormitoare, baie echipata cu cada si galerie deschisa spre living", a descris Ruxandra Krisan.

In acelasi timp, cele doua vile denumite „Comfort" pot fi achizitionate contra sumei de 173.600 euro fiecare la care se adauga TVA. Potrivit investitorilor, imobilele sint structurate pe modelul prezentat anterior si ocupa o suprafata utila de 188 metri patrati fiecare. Cele doua case „Comfort" numara cite opt incaperi dispuse jumatate-jumatate la parter si mansarda.

Persoanele care opteaza pentru unul din cele doua modele Klassik vor plati cel putin 201.500 euro plus TVA pentru a intra in posesia locuintei. Acestea au o suprafata utila de 234 metri patrati si numara fiecare cite 11 incaperi: living, bucatarie, trei dormitoare, trei bai, biblitoteca, dresing si vestibul. O astfel de locuinta este prevazuta de asemenea cu balcon, cu accesul dintr-unul din dormitoare.

„Klassik“

Trebuie mentionat faptul ca preturile avansate de investitori nu includ insa si costurile de achizitie ale terenurilor aferente fiecarei constructii in parte care variaza in jurul suprafetei de 550 metri patrati. Conform agentilor imobiliari, un metru patrat de teren in zona Valea Lupului pleaca de la aproximativ 70 euro.

„Toate cele opt vile au demisolul construit din beton armat B200, termo si hidroizolat fata de exterior, cu inaltimea utila de 2,55 metri. La demisol se afla camera centralei termice. Peretii sint ancorati pe placa de beton cu elemente metalice care asigura flexibiltatea la miscarile scoartei terestre in caz de cutremur. Structura de rezistenta a panourilor de perete este o structura liniara din elemente de lemn din import Norvegia si Finlanda si sint tratate ignifug si fungicid", a mentionat Ruxandra Krisan.

Dupa cum a specificat directorul de dezvoltare al proiectului imobiliar, Tudor Ciolan, cei care vor sa cumpere o astfel de vila vor achita un avans de zece procente din valoarea finala a contractului, restul banilor urmind sa fie achitati pe masura ce casa este finalizata.

Planurile de afaceri ale sotilor Prisecaru includ constructia, in urmatorii doi ani, a mai multe proiecte imobiliare similare in Bucuresti, Brasov, Sibiu, Cluj si Timisoara.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii