Modificari mari intr-o casa mica

miercuri, 10 ianuarie 2007, 19:59
2 MIN
 Modificari mari intr-o casa mica

1. Daca niciodata nu aveti suficient loc de depozitare, inseamna ca trebuie sa folositi la maxim orice locusor. Daca pervazul ferestrelor este suficient de jos, ginditi-va ca ati putea creea chiar acolo locuri de stat, asezind in fata lor mese inalte, ca de bar. Realizati astfel o confortabila atmosfera de bistro. Nu incarcati peretii cu dulapuri, ci folositi mai degraba rafturi, care pot sa ajunga si pina la tavan. Evident, lucrurile pe care le folositi mai rar vor sta pe ultimul raft. Pentru un aspect cit mai aerisit nu asezati direct pe pardoseala cutii, cutiute si cosuri, ci lasati suprafata libera.

2. Creati camere multifunctionale, pentru ca motto-ul oricarei locuinte mici este „nici un spatiu nefolosit sau folosit la jumatate din capacitate". Cel mai bun exemplu de camera multifunctionala il reprezinta camera copilului: dormitor, camera de joaca, loc de studiu, toate trebuie sa se regaseasca pe aceeasi suprafata. Pentru a creea o astfel de incapere mutifunctionala analizati si stabiliti functiunile prioritare care ar trebui sa se desfasoare in spatiul respectiv, apoi alegeti mobilierul in concordanta cu acestea.

3. Alegeti mobilier „cameleon", care sa poata fi folosit in mai multe spatii. Scaune care in mod normal stau pe linga pereti de decor, pot fi folositoare in cazul in care se petrece o abundenta de oaspeti; un scaun tapitat, pe care va odihniti picioarele cind va uitati la televizor poate fi folosit pe post de masuta de cafea sau chiar scaun, daca e nevoie.

4. Indiferent de cum arata din constructie, ferestrele trebuie sa fie in ton cu restul casei, si frumoase, si practice. Chiar daca pervazul este inalt, deci nu se poate sta pe el, creeati macar iluzia de mai mult spatiu aducind in interior cit mai multa lumina. Nu acoperiti ferestrele cu draperii grele, ci pastrati-le cit mai libere.

5. Nu lasati balconul nefelosit, ci integrati-l in spatiul livingului, fie renuntind la peretii despartitori, fie folosind usi cit mai mari, de sticla.

6. Daca o incapere mica este vizibila din orice punct al casei pare mai mare. Pereti inchisi la culoare sau un tavan sumbru „strimteaza" camera; folositi cit mai multe lampi asezate strategic prin incapere si renuntati la corpul unic de iluminat din mijlocul tavanului. Sau pastrati lustra, dar cu o lumina slaba, completata de altele asezate perimetral. Variati si inaltimea lampilor: spoturi in rafturile de carti, veioze inalte de peste un metru, veioze asezate pe masute, toate creeaza senzatia de spatiu.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii