Acreala secretarelor, amaraciunea studentilor

luni, 20 noiembrie 2006, 12:40
2 MIN
 Acreala secretarelor, amaraciunea studentilor

 

 

Viata de student la Universitatea "Al.I. Cuza" a fost "deconspirata". Prin intermediul unui sondaj realizat in cadrul institutiei, 764 de studenti au scos la iveala plusurile si mai ales minusurile uiversitatii iesene. Ineficienta si lipsa de amabilitate a secretarelor, neimplicarea studentilor in activitati de cercetare, dotarea precara si neperformanta a salilor de curs sau conditiile neigienice de cazare sint doar citeva dintre nemultumirile aduse in atentia conducerii de catre studentii de la "Cuza".

Ei au reprosat conducerii si evaluarea subiectiva a cunostintelor de catre profesori (24% dintre intervievati), numarul insuficient de sali de lectura in camine (62%), lipsa de transparenta in cadrul procesului de cazare (41%), dar si utilitatea oferirii unor cadouri pentru obtinerea unui loc in camin (36%).

La capitolul "alte probleme", studentii au notat si neadecvarea cursurilor la cererea de pe piata muncii, dictarea cursurilor sau modul de organizare a acestora.

"Cred ca acest barometru de opinie este foarte relevant si util. Ne ajuta si pe noi sa verificam modul in care este perceputa universitatea de care studenti, sa identificam problemele existente si bineinteles sa incercam sa le rezolvam. Senatul a fost extrem de interesat si receptiv la rezultatele acestui barometru si probabil ca decanii vor incerca sa mai remedieze dintre problemele semnalate de studenti", a declarat rectorul Dumitru Oprea.

Universitatea a primit calificative bune din partea studentilor la capitolul activitate didactica, servicii medicale, reprezentare in organismele de conducere sau la imagine. Astfel, 56% dintre studenti considera ca institutia are o imagine mult mai buna sau mai buna decit celelalte universitati din tara, iar 58% sint multumiti ca au ales institutia pentru a studia. Doar 11% dintre respondeti au declarat ca sint angajati in acest moment.

Sondajul de opinie a fost realizat in perioada 1-15 iunie 2006 de catre cadre didactice de la Catedra de Sociologie si Asistenta sociala din cadrul Facultatii de Filosofie.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii