Barbatii fatali ai Brailei

duminică, 11 iunie 2000, 23:00
4 MIN
 Barbatii fatali ai Brailei

Ca sa nu mai zica lumea ca in Braila vezi la tot pasul numai fete frumoase, 18 baieti au iesit in fata si au aratat ca si sexul tare are un cuvint greu de spus. Ei au fost, simbata seara, vedetele primei incercari notabile din orasul nostru de organizare a unui concurs de frumusete masculina. Cum era si firesc, chiar daca seara a fost dedicata barbatilor, sala a apartinut, aproape in totalitate, domnisoarelor si doamnelor. Si chiar daca tematica duce cu gindul la atmosfera insorita a plajelor de pe litoral, spectacolul, denumit "Macho man Braila 2000", a reusit sa se adapteze ambiantei selecte a Teatrului "Maria Filotti".
"Macho man", cu alte cuvinte, mai pe romaneste spus, barbatul fatal. Cei 18 concurenti, cu virste cuprinse intre 17 si 23 de ani, in majoritate elevi de liceu, au facut ce s-au priceput ei mai bine ca sa arate cit sint de "macho". Toti au avut in dotare frizuri vopsite dupa ultimul racnet al modei de coaforii salonului "Femina Serv" si costume puse la dispozitie de magazinele "Staff" si "Maranico". De aceea, nu le-a fost deloc greu sa impresioneze asistenta inca de la prima proba, cind au fost prezentati si fiecare in parte a trebuit sa arate cit de dezinvolt se misca pe scena. A doua proba a fost de indeminare, concurentii avind de ocolit niste obstacole purtind ceva ce seamana cu o carte pe crestet. A urmat incercarea in care baietilor li s-a cerut sa-si exploateze memoria. Ei au avut de identificat ordinea si interpretii a zece melodii incluse intr-un mixaj de Radio "Impact", unul dintre coproducatorii spectacolului. Stresul intrecerii si-a spus cuvintul, astfel ca prea putini dintre cei 18 baieti au facut fata acestei probe. Si la urmatoarea emotiile unor concurenti au fost mai mari. Lasati de organizatori sa aleaga modalitatea prin care sa-si demonstreze aptitudinile, unii au facut-o pe reporterii, unii au incercat costumatia, pozind in manechini, unii au cintat, unii au spus bancuri si unii au dansat. Cele mai reusite momente au fost cele ale dansatorilor, dintre toti iesind in evidenta Marian Stan, cel care avea sa ocupe in final locul II.
Proba costumelor de baie, deliciul spectatoarelor
S-au descurcat ei baietii cum s-au descurcat in probele de mai sus, dar momentul cel mai asteptat de fetele din sala a fost acela al costumelor de baie. Cum unii au fost clienti ai cluburilor de culturism, cu boxerii oferiti de "Fancy Free" mulati pe trup si cu miscari de dans provocatoare, au ridicat asistenta pe culmile extazului.
Inainte ca juriul, format, bineinteles, doar din reprezentante ale sexului slab, sa-si prezinte optiunile, publicul a fost indemnat sa-si desemneze concurentul preferat. Dupa intensitatea aplauzelor a reiesit ca au reusit sa cucereasca asistenta doi baieti: Marian Stan si Dan Anghelache. Cei doi au intrat si in clasamentul stabilit de juriu. Dan Anghelache, 23 de ani, a fost desemnat "Macho man de Braila". Pe locul doi s-a clasat Marian Stan iar pe trei, coincidenta de nume, Marian Stan. Cistigatorii au primit premii din partea sponsorilor, marele premiu fiind un telefon celular.
Intre probele concurentilor, spectacolul a fost pigmentat de interventiile muzicale ale trupei "Hazard". Acompaniindu-se doar la chitara, cei doi tineri bucuresteni au avut priza la public, comunicind de minune cu adolescentele din sala. Si, asa cum ii sade bine unui concurs de "macho", spatiul dintre probe a fost asezonat cu demonstratii de arte martiale, oferite de elevii campionului Cornel Musat si de "Lil Club".
Principalul organizator al manifestarii a fost firma "Rom Dance" SRL. In fapt, sufletul spectacolului a fost Liliana Stan, patronul asociat al acesteia, care vreme de aproape o luna a lucrat cu concurentii, pentru a-i deprinde cu mersul scenic si miscarile de dans. "Acum doi ani mi-a venit ideea organizarii unui astfel de concurs, dar am putut s-o pun in practica abia dupa ce am infiintat «Rom Dance» cu sora mea, Steliana", ne-a declarat Liliana Stan. Instructor de aerobic, Liliana a avut ceva de munca pentru a pune pe roate spectacolul de simbata. Brailenii au primit cu circumspectie ideea unui concurs de "mister". "Am gasit greu sponsori. Practic, m-au ajutat doar cunostinte de-ale mele care n-au putut sa ma refuze. Spectacolul s-a vrut de la inceput a fi serios, nu unul de streap-tease, asa cum au crezut unii, si tocmai de aceea am ales ca loc de desfasurare teatrul", ne-a marturisit Liliana Stan, adaugind ca vor urma, cu siguranta, si alte editii. Cu o mediatizare mai diversificata, si acelea vor avea, cu siguranta, succesul sperat. (Florentin COMAN)

Comentarii