Control la averea unui sef din Politia Iasi

joi, 27 ianuarie 2005, 00:00
3 MIN
 Control la averea unui sef din Politia Iasi

Anonima a „cazut” taman in perioada in care se vorbeste de schimbari la nivel de institutie. Daca in ultimii ani inspectorii Ministerului Administratiilor si Internelor nu s-au aratat interesati de averile politistilor, de luni acestia au inceput sa acorde o atentie deosebita lui Costel Drumea. Acesta sustine ca scopul controlului este modul in care si-a facut rost de aproape 1.000 de metri patrati pe Dealul Galata. De control stia si seful IPJ. „Corpul de Control a venit la Iasi in urma unei reclamatii anonime, pentru domnul Drumea, nu pentru mine”, a precizat Alexa. Aseara, Costel Drumea ne-a astepat „dotat” cu un maldar de documente pe care le-a prezentat si ofiterilor MAI. „Totul este legal”, a tinut el sa puncteze intrevederea cu siguranta ca toate actele din dosar sint imbatabile. Ne-a prezentat tot felul de acte: contractul de vinzare-cumparare al terenului, autorizatii de constructie pentru casa si fintina, chitante cum ca si-a platit toate darile catre stat. Daca i s-ar fi cerut, probabil, ar fi avut acte si pentru pasarile care i-au „survolat” terenul.
Dacie vinduta cu suprapret?
Terenul care ii intereseaza pe inspectorii bucuresteni a fost achizitionat in toamna lui 2003, pe 2 septembrie, la jumatate de an dupa ce a fost numit adjunctul IPJ. „Pe 998 metri patrati am platit 169.660.000 lei. La vremea respectiva era 5 dolari metrul patrat”, a justificat Drumea pretul scazut al terenului care acum are o valoare cel putin dubla. Intrebat de unde a avut atitea zeci de milioane pentru a achita contravaloarea terenului acesta a relatat: „Mi-am vindut Dacia 1310, care era noua, cu 150 milioane lei, unei rude mai indepartate”, a spus Drumea. Pretul de 150 milioane lei i s-a parut normal lui Drumea, chiar daca atunci Daciile se vindeau, chiar si noi, cu preturi mai mici. „In anii 2002-2003, o Dacie Berlina noua se cifra in jurul valorii de 120 milioane lei”, a precizat Constantin Gilea, patronul firmei „Sabini Impex”, care se ocupa cu vinzarea de Dacii. Lui Drumea insa i-a fost usor, se pare, sa gaseasca rapid un cumparator care sa dea sacul de bani chiar daca masina avea deja un an de folosinta. „N-am actele la mine”, s-a „scuzat” Drumea referitor la lipsa din dosare a actelor de vinzare a fostei lui Dacii.
Venituri de peste 10.000 euro pe an
Dupa ce si-a cumparat terenul in Galata, adjunctul IPJ si-a achizitionat si un Cielo. El sustine ca pentru noua masina mai are de platit rate, de peste 7 milioane lei lunar, pina in 2008. Puterea financiara si-a explicat-o prin veniturile care ii ajung in casa. „Sotia lucreaza la banca din 2003. Impreuna am avut venituri de peste 10.000 euro pe an. Eu deja am salariu de 20 milioane lei, bani in mina. Nu credeti ca ne putem permite cite 7 milioane lei pe luna rata?”, ne-a intrebat el sugubat. Costel Drumea traieste intr-un apartament de trei camere, de peste 100 metri patrati in Nicolina. Are centrala termica, aer conditionat, iar geamurile sint numai din termopan. Cei care i-au vizitat locuinta sustin ca dotarile sint pe masura „bugetului”. Mobila de comanda, gresie, faianta, aparatura electronica de ultimul tip. Ascensiunea financiara a lui Costel Drumea a iesit la iveala mai ales dupa ce a inceput sa urce treptele carierei. Pina pe 7 ianuarie 2002, el a fost capitan (inspector principal dupa noua titulatura) la Serviciul Economic din cadrul IPJ. La trei luni dupa ce nasul sau de cununie, Stefan Alexa, a fost numit in fruntea IPJ, Drumea a devenit seful Serviciului. Un an mai tirziu, pe 26 martie, Drumea a fost numit adjunctul lui Alexa. In toamna, norocul profesional i-a fost dublat de cel financiar: terenul din Galata si Cielo. Ce a adobindit Drumea in anul in care a fost „uns” face acum obiectul Corpului de Control. Inspectorii vor sta si astazi la Iasi. Au luat legatura cu cei care i-au vindut terenul lui Drumea si au „trecut” si pe la Prefectura. Care le sint concluziile nu se stie inca. „N-am avut nimic de ascuns”, pare sa fie sigur Drumea ca va scapa neatins de inspectie. (Anca TELEOJAN)

Comentarii