„Marea Asfaltare”, amendata de Inspectoratul in Constructii cap-coada

miercuri, 09 iunie 2010, 11:47
3 MIN
 „Marea Asfaltare”, amendata de Inspectoratul in Constructii cap-coada

Reprezentantii Inspectoratului in Constructii au trasat sarcini clare de remediere a problemelor sesizate la strazi, dar si realizarea unor expertize prin care sa se verifice calitatea materialelor folosite. In functie de reactia firmelor si de rezultatul expertizelor, ar putea urma si alte sanctiuni. La „Marea Asfaltare" au lucrat firmele Euroconstruct Grup, SCCF Cimpulung Moldovenesc, Citadin si Compania Feroviara Grup Colas.

"Se pot lua si alte masuri"

"In urma controlului s-au dispus remedieri si expertizarea a sapte strazi pentru a se stabili exact de ce au aparut problemele. Toate cele patru firme au fost sanctionate. Trei firme au fost sanctionate acum, in urma acestor verificari, iar o a patra societate a fost sanctionata in timpul executiei lucrarilor. Ultimele trei amenzi sint de cite 2.500 lei fiecare. Urmeaza sa vedem cum se fac remedierile cerute, dar si rezultatele expertizelor. In functie de acestea se pot lua si alte masuri", a declarat Neculai Manolache, purtatorul de cuvint al Inspectoratului Judetean in Constructii. Printre problemele sesizate de inspectori si care au fost luate in calcul la emiterea sanctiunilor au fost capace la camine si guri de scurgere montate denivelat fata de cota stratului de uzura, placi de acoperire la camine cu beton exfoliat, mixtura desprinsa de pe placa de acoperire din beton la camine, borduri cu beton exfoliat, tasari locale la trotuare, fisuri transversale, tasari locale. Reprezentantii Citadin sustin ca lucrarile societatii au avut doar citeva probleme, iar acestea nu au vizat calitatea asfaltului. "Cei de la Inspectoratul in Constructii au venit, au verificat si au gasit pe doua strazi niste borduri care trebuie inlocuite si niste capace de canal care trebuie aduse la cota. Pe Galata ei nu au stiut ca nu am reusit sa turnam anul trecut ultimul strat de uzura. A fost o chestie pe care au primit-o toti. In actul de control nu se spune de calitatea lucrarilor, nu este vorba de calitate. Trebuie facute o serie de remedieri la lucrarile facute pe fondul Dexia. Nu se refera la asfalt. Pe Galata vom lucra saptamina viitoare", a explicat Cristian Barzu, directorul tehnic al Citadin.

"Problemele sint in curs de remediere"

De remedieri se ocupa in aceasta perioada si Compania Feroviara Cimpulung Moldovenesc. "Lucrarile sint in curs de executare. A fost un control, la care au fost gasite o serie de neconformitati. Stiu ca am luat o amenda, dar cred ca a fost anul trecut, nu acum. Cei de la Inspectorat trebuie sa isi faca treaba. Asa este in constructii. Toate problemele identificate sint in curs de remediere. In cazul lucrarilor receptionate, problemele s-au rezolvat pina la receptie. In cazul celorlalte se va face la fel, se vor remedia pina la receptie. Daca apar probleme si dupa receptie, strazile sint in garantie si trebuie sa le reparam", a precizat Paul Butnariu, reprezentantul Companiei Feroviare Cimpulung Moldovenesc. In perioada urmatoare vor fi contractate de municipalitate si serviciile de expertizare solicitate de Inspectoratul in Constructii. "Verificarile ne sint de ajutor. La Inspectorat sint oameni specializati in ceea ce fac. Vin in interesul protejarii banului public. Daca se dau si amenzi, foarte bine. Noi le-am transmis din nou firmelor ca au termene de respectat pentru remedierea problemelor sesizate", a declarat Mihai Chirica, directorul tehnic al Primariei. Municipalitatea a cheltuit in jur de 90 milioane lei din creditul de 200 milioane lei de la Dexia pe lucrari de modernizare a strazilor.

Pe baza a doua licitatii si o serie de acte aditionale au lucrat patru firme. SCCF Grup Colas a lucrat doar la primul contract, in timp ce Euroconstruct Grup, Citadin si Compania Feroviara Cimpulung au lucrat la ambele contracte.

Strada Salciilor, din zona Nicolina, proaspat asfaltata

Comentarii