O echipa din Iasi a castigat premiul cel mare la Campionatul National de Gratar

marți, 24 iulie 2012, 00:09
2 MIN
 O echipa din Iasi a castigat premiul cel mare la Campionatul National de Gratar

  Evenimentul s-a desfasurat in Parcul Tineretului din Capitala si a fost organizat de Heineken Romania. Din cele patru echipe finaliste din Cluj, Iasi, Arad si Ploiesti, iesenii s-au facut remarcati in fata juriului format din Maestrul berar Mircea (Teo Corban), expertul bucatar Cristi Oprea si prezentatorul Emil Mitrache.

„Cand am participat la Iasi a fost ceva spontan. Mi-au spus colegii de camin de eveniment si initial voiam sa particip singur, dar mi-au spus cei de la inscrieri ca nu se poate, asa ca mi-am sunat amicii, pe cei din echipa cu care am participat. La Bucuresti am avut cu cine si pentru ce concura, pentru ca celelalte echipe au fost si ele foarte bune Gatitul e mai mult un hobby. Cele doua platouri pe care le-am facut pentru finala s-au numit «Ies si-nfuleca» si «Vita de furtuna»", a precizat Bogdan Marta, capitanul echipei Doi burtosi&friends. „Numele «Vita de furtuna» vine de la faptul ca ultima data cand am gatit vita a fost la un gratar, cand ne-au prins ploaia si furtuna, dar am gatit asa", a mai adaugat Bogdan Marta. Concurentii au avut la dispozitie cincizeci de minute pentru a pregati o farfurie la alegere dupa o reteta de gratar. „Principalele criterii pe baza carora echipele participante au fost evaluate au fost: creativitatea, imbinarea gusturilor preparatelor cu cel al berii Golden Brau si prezentarea inedita a platoului", a declarat Livia Bucatica, specialist in Relatii Publice la Heineken Romania. Premiul al doilea a constat in 3.000 de euro, premiul al treilea 1.000 de euro, iar premiul al patrulea in gratare profesioniste. Atmosfera a fost intretinuta de trupa Comedy Show, de acrobatii de la Xtreme Project, de Vali Craciunescu si de trupa lui Mihai Margineanu.

Comentarii