Adio cursuri de calificare/recalificare

joi, 21 septembrie 2000, 23:00
2 MIN
 Adio cursuri de calificare/recalificare

Pina la sfirsitul anului Unitatea Locala de Ocupare si Formare Profesionala (ULOFP) Birlad nu va mai organiza nici un curs de calificare/recalificare. Somerii in plata care s-au gindit sa obtina inca o calificare, participind gratuit la cursurile organizate de ULOFP Birlad, vor trebui sa-si amine planurile pentru anul 2001.
Viorel Neagu, seful ULOFP Birlad, ne-a declarat: "Fondurile pentru 2000 s-au terminat. Trimestrial s-au facut anunturi in ziare pentru selectarea de oferte pentru aceste cursuri. Acum facem un sondaj pentru a afla care sint cursurile de calificare pe care somerii doresc sa le urmeze. Pe baza rezultatului sondajului se va stabili programul de calificare pe anul 2001."
Primele concluzii care s-au tras de la inceperea sondajului scot in evidenta faptul ca somerii se orienteaza in functie de ofertele de locuri de munca care sint pe piata. Predomina solicitarile pentru meseriile confectioner si operator calculator, precum si pentru cele din domeniul constructiilor.
De la inceputul anului, ULOFP Birlad a organizat 11 cursuri de calificare/recalificare dintre care trei pentru someri si noua la solicitarea unor unitati in vederea calificarii angajatilor. Somerilor li s-a oferit posibilitatea sa se califice gratuit prin intermediul unui curs de operator calculator, introducere prelucrare si validare date si doua cursuri de operator confectioner industrial imbracaminte.
Pentru salariatii CEC Birlad s-au organizat doua cursuri de calificare ca operator calculator introducere, prelucrare si validare date. Cursuri de calificare in meseria de operator confectioner industrial imbracaminte pentru salariati s-au organizat la SC Katia SRL, SC Vigotex SA Birlad si SC Confectii SA Birlad. SC Coninvest SRL Birlad a solicitat organizarea unui curs de calificare a salariatilor in meseria de dulgher. De asemenea, ULOFP Birlad a organizat, pentru un program individual, un curs de calificare in meseria de bucatar la care au participat numai doua persoane. (Carmen STEFANESCU)

Comentarii