Tribunalul Vrancea si-a deschis portile cu intirziere

joi, 04 martie 2010, 21:11
2 MIN
 Tribunalul Vrancea si-a deschis portile cu intirziere

La aniversarea cutremurului din 1977, justitiabilii au fost opriti sa intre in Tribunalul Vrancea, singura instanta din tara care "beneficiaza" de incadrarea in clasa de risc seismic I. Portile instantelor au ramas inchise pina la ora 9.30, pazite de jandarmi, nimeni neavind acces in interior, tocmai pentru a trage un semnal de alarma asupra riscului pe care si-l asuma cei ce intra in cladire.

Chiar daca decizia de a tine portile inchise a fost luata pentru a-i proteja pe cei care intra in instanta, unii dintre justitiabili au vociferat. Si unii avocati s-au aratat nemultumiti, dat fiind ca au biroul in interior si nu pot lucra. In timp ce justitiabilii se strinsesera in fata Tribunalului, personalul de specialitate a facut o vizita la fostul sediu al Bancorex, unde ar trebui sa se mute instanta.

"In ceea ce priveste imobilul din str. Republicii, dat in folosinta gratuita Tribunalului si Judecatoriei Focsani, precizam ca a fost intocmita nota de fundamentare si ca aceasta a fost inaintata spre avizare ordonatorilor de credite (Curtea de Apel Galati si Ministerul Justitiei). Din pacate aceste proceduri s-au prelungit nepermis de mult, iar timpul nu curge in favoarea noastra", a precizat purtatorul de cuvint al Tribunalului, Carmen Dantis.

Pe de alta parte, presedintele Consiliului Judetean, Marian Oprisan, sustine ca Tribunalului i-ar fi fost alocati banii necesari pentru compartimentarea sediului de 3.600 mp si in aceste conditii isi exprima regretul ca instanta nu se muta. "Nu intelegem motivatia unor astfel de actiuni in urma carora justitiabililor li se inchide usa in nas si care nu au nici un fel de finalitate", transmite Oprisan intr-un comunicat de presa, ca reactie la protestul de ieri.

In "monumentul coruptiei" ar fi necesare pentru buna functionare a celor doua instante 65 birouri, doua arhive, doua registraturi, sapte sali de sedinta, un birou avocati, doua birouri procurori, arest, camera serverelor, doua camere consiliu, o biblioteca, un punct de paza si depozite arhiva. Primele masuratori au indicat ca fostul Bancorex este cu aproximativ 1.000 mp mai mic decit cel actual, insa aceasta problema poate fi rezolvata prin amenajarea unei mansarde. Oficialii Tribunalului spun ca structura de rezistenta a imobilului ar sustine mansardarea fara probleme.

 

Sursa: Ziarul de Vrancea

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii