Cei mai valorosi cai de rasa au oferit un spectacol pe cinste in cadrul competitiei „Cupei Bucovina” – Romsilva

luni, 02 iulie 2012, 20:22
2 MIN
 Cei mai valorosi cai de rasa au oferit un spectacol pe cinste in cadrul competitiei „Cupei Bucovina” – Romsilva

Timp de trei zile Hipodromul Hergheliei Radauti a gazduit cea de-a XIII-a editie a Cupei Bucovina Romsilva, concurs hipic de traditie, organizat de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva si inscris in calendarul Federatiei Romane de Echitatie. In acest an, evenimentul a avut loc sub egida Memorialul "Adrian Totoescu", inginerul ce a condus si promovat herghelia de la Radauti timp de sase ani si care a decedat in cursul acestui an. Competitia din acest an a atras un public numeros, venit sa vada desfasurarea celor 12 probe in cadrul carora s-au inscris echipe hipice ale Romsilva si ale cluburilor private din Iasi, Bacau, Cluj, Bucuresti si Sucevita. 

Cursele cu obstacole au adunat cai si jochei de la zece cluburi din intreaga tara, departajarea finala facandu-se in urma unei probe de sarituri la obstacole cu o inaltime de 1,70 de metri. In cele din urma, Trofeul Bucovina a fost adjudecat de Stefan Leonte, de la Herghelia Dumbrava din judetul Neamt. Pe locul al doilea s-a clasat Costica Haj (Herghelia Radauti), iar locul al treilea a fost ocupat de catre Paul Ionescu (Clubul Transilvania Sport Horse).

Premiile au fost inmanate de seful Directiei Silvice Suceava, Sorin Ciobanu si de directorul concursului si sef al biroului Cai de Rasa din cadrul Directiei Silvice, Cristian Tomniuc. Sponsorul principal al acestui eveniment este R.N.P – Romsilva, in colaborare cu Federatia Ecvestra Romana, valoarea totala a premiilor puse in joc atingand suma de 20.000 RON.

Actorul Denis Stefan, prezent pentru al doilea an consecutiv la eveniment

Invitatul special al concursului de la Radauti a fost Denis Stefan, prezent pentru al doilea an consecutiv la eveniment, actorul incantand publicul cu demonstratiile de tras cu arcul din goana calului si de dresaj. Denis Stefan, care este reprezentantul scolii Kassai, le-a explicat celor prezenti care sunt tehnicile si echipamentele pentru tir cu arcul, dar si care sunt tehnicile pentru dresura cailor. Desfasurata in pauza dintre cele doua probe ale concursului de sarituri, demonstratia lui Denis Stefan a dovedit un mare talent, profesionalism si seriozitate, calitati ce au starnit aprecierea si aplauzele intregului public.

Directorul Directiei Silvice Suceava, Sorin Ciobanu, a dorit sa aduca si o conotatie sufleteasca acestui important eveniment. „Astazi, in acest veac grabit, motorizat si informatizat, blandul cal nu si-a epuizat menirea si importanta. Chiar daca drumurile ce ii sunt ingaduite s-au restrans, chiar daca efectivele si muncile cailor „de povara" s-au diminuat, calul este inca departe de a dispare din peisajul cotidian al acestor locuri, din preocuparile oamenilor din Bucovina. Vorbim despre gratioasele cabaline ca mijloc de agrement si relaxare. Va marturisesc sincer ca placerea, ocazia de a organiza si participa la competitii hipice nationale si internationale, bucuria data de constiinta faptului de a fi contribuit la supravietuirea importantului patrimoniu pe care il reprezinta caii de rasa specifici Bucovinei", a aratat Sorin Ciobanu, directorul Directiei Silvice Suceava. (A.T.)

Comentarii