Flutur vrea masuri de reorientare a fortei de munca disponibilizate spre sectoare cu deficit de personal

joi, 20 noiembrie 2008, 20:37
2 MIN
 Flutur vrea masuri de reorientare a fortei de munca disponibilizate spre sectoare cu deficit de personal

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, ca situatia disponibilizarilor din judet este "ingrijoratoare" si a aratat ca administratia judeteana va initia un program de reorientare a fortei de munca disponibilizata spre sectoare deficitare.

Flutur a spus, intr-o conferinta de presa, ca in urma discutiilor avute cu reprezentantii Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Suceava a constatat ca tendintele privind disponibilizarile sunt ingrijoratoare si ca un numar de 11 firme au anuntat deja aceasta agentie despre disponibilizarea, in perioada urmatoare, a 1.700 de angajati, majoritatea din domeniul constructiilor, prelucrarea lemnului si industria textila.

Presedintele CJ Suceava a spus ca, impreuna cu AJOFM, a stabilit organizarea, "cat mai des", a unor targuri de locuri de munca, iar la mijlocul lunii decembrie, impreuna cu primariile din judet, urmeaza sa fie stabilita o strategie pentru dirijarea fortei de munca spre domeniile deficitare. El a precizat ca in actiunea de preconcediere echipe de specialisti se vor deplasa la firmele respective pentru a oferi persoanelor disponibilizate oferte de munca in alte sectoare, aratand ca in judet sunt cereri de forta de munca in domeniul prestarilor de servicii, mecanica auto sau comert.

Patru firme sucevene sau care au sucursale in judetul Suceava din domeniul prelucarii lemnului, transferuri financiare si constructii au depus notificari la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Suceava, in cursul lunii octombrie, anuntand ca vor avea loc concedieri colective, potrivit sefului institutiei, Mihai Airinei. Acesta a declarat la inceputul lunii noiembrie ca, desi s-au anuntat concedieri colective la patru firme, totusi, ca semnal general, in judetul Suceava nu se fac disponibilizari masive, putand fi apreciat ca un judet cu economie solida, in care criza financiara mondiala nu a provocat mari daune.

Seful ITM a mai spus ca in prezent numarul angajatilor din domeniul privat a ajuns, in judetul Suceava, la 130.000 de persoane, fata de 121.000, cat se inregistra la sfarsitul anului 2007.

 

Sursa: Obiectiv de Suceava

Comentarii