Aruncati in strada pentru o datorie de 300 de lei!

Subtitlu

sâmbătă, 16 octombrie 2010, 07:13
4 MIN
 Aruncati in strada pentru o datorie de 300 de lei!

Unei localnice in varsta de 30 de ani i s-a scos, in urma cu cateva zile garsoniera la licitatie, dupa ce firma de telefonie mobila a actionat-o in judecata, pentru recuperarea sumei de 300 de lei. In urma cu 3 ani, Marilena si-a facut un abonament la telefonul mobil, semnand un banal contract in acest sens cu firma SC Vodafone SA Romania. Din motive lesne de intuit, nu si-a mai achitat ultima factura, care spune ea, avea valoarea de aproximativ 300 de lei. De la acea data impotriva datornicei, recunoscuta in oras ca o persoana pe cat de bolnava (beneficiaza de o pensie de handicap), pe atat de saraca (dintotdeuna, ea si fiul ei, s-au hranit de la Cantina de Ajutor Social a orasului) a inceput o lupta ineversunata in instanta. Pentru cei 300 de lei, SC Vodafone a apelat la o firma de recuperatori si, mai apoi, in baza unei hotarari judecatoresti, la un executor.

De la o factura de 300 de lei, datoria a ajuns sa fie mai mult de 5000!

In urma cu cateva zile, Marilena a aflat intamplator, spune ea, de la cunoscuti ca garsoniera in care locuieste si pe care o detine in coproprietate cu o sora a ei, a fost scoasa la licitatie in data de 27 septembrie 2010, de catre executorul judecatoresc. Pretul la care s-a dorit a fi vanduta locuinta a fost 32.500 de lei, insa se pare ca la prima "strigare" nu s-au gasit cumparatori. Disperata, huseanca, vazand ca ceea ce parea initial o "mica eschivare" de la plata unei facturi de telefon risca sa o lase pe drumuri pe ea si pe copilul ei de numai 6 ani, a inceput sa bata la toate usile. "Am fost la domnul executor si l-am intrebat ce se intampla, am fost la doamna presedinta a Judecatoriei, am fost peste tot. Toti mi-au spus ca am venit prea tarziu. Dar eu nu am primit nici un fel de citatie, nimic, decat prin 2008 am primit una sau doua. Nu m-am prezentat la procese, pentru ca nu stiam ce tot ma cheama la Judecatorie, daca nu am facut rau la nimeni. Nu pot sa cred ca imi vand casa si eu nu mai am unde sa stau", plange Marilena. Ea sustine ca i s-a explicat faptul ca , in prezent, suma datorata a ajuns la 5500 lei, pentru ca s-au adunat cheltuielile de judecata, plus alte comisioane pentru actiunile conexe. "Acum datorez cam 5500 de lei, de la doar 300, cat stiam eu ca e factura. Nu inteleg cum e posibil ca sa mi se vanda casa care de fapt nu e doar a mea, ci sI a surorii mele", mai spune femeia.

"Cum, Doamne iarta-ma, sa ramai fara casa, din cauza unui telefon mobil?"

Chiar daca pare cumva simplu faptul ca huseanca este datoare la firma de telefonie mobila si, firesc, trebuie sa plateasca, inacceptabil este totusi faptul ca devine posibil ca, in contul unei facturi restante la un telefon mobil… sa ramai fara acoperis deasupra capului! "Si-au batut joc de ea si cei de la firma recuperatoare si executorul si toti. Au vazut-o amarata si au spus ca o pot scoate in strada oricand. Nu o sa aiba bani de avocati, nu stie sa se apere,. ca e si bolnava cu capul si au profitat de ea. Cum, Doamne iarta-ma, sa ramai fara casa, din cauza unui telefon mobil? Dar in ce tara traim? Puteau sa o puna la plata altfel, sa ii faca reesalonare, ceva, nu stiu, dar sa i se ia casa? E prea de tot. Unde se duce cu un copil de mana? Se ingrasa Vodafon-ul cu 300 de lei de la aceasta amarata? Dati-o incolo de treaba! Rusine sa le fie la toti, ca isi bat joc de oameni neajutorati", s-au scadalizat vecinii, la auzul pataniei Marilenei.

"Intotdeuna mai exista solutii legale, dar trebuie cineva specializat sa te ajute, altfel.."

"Din pacate, ceea ce este destul de rau in acest caz, este faptul ca ea nu s-a prezentat la termenele procesului care i s-a intentat. Probabil nu a respectat niciunul din termenele in care putea sa atace hotararile nefavorabile ei. Multi fac aceasta greseala, evitand sa se prezinte la procese. Singurul lucru care ii mai ramane de facut acum, pe ultima suta de metri, este sa isi ia un avocat care sa vada exact continutul dosarului si sa incerce sa gaseasca o solutie pentru a evita instrainarea imobilului. Sigur ca intotdeuna mai exista solutii legale, dar trebuie cineva specializat sa te ajute, altfel.. ", a precizat consilierul juridic, Catalin Bruma.

sursa: Vremea noua

 

Comentarii