Sa radem cu Ana Timofte, Eduard Angheluta si Eugen Parfene: S-au omorat cu munca

duminică, 27 septembrie 2009, 19:50
3 MIN
 Sa radem cu Ana Timofte, Eduard Angheluta si Eugen Parfene: S-au omorat cu munca

Doamna Ana Timofte a avut o activitate in 2008… de doua pagini si jumatate, format A4, considerata destula pentru a fi structurata pe nimic altceva decat "paliere", si anume trei. La primul palier, care se refera la activitatea in plen si in comisii, consilierul judetean se refera la interventiile sale in plen (patru de toate), dar si in cadrul comisiei de specialitate din care face parte, o comisie foarte … lunga: "Comisia de dezvoltare urbanistica si amenajarea teritoriului, protectia mediului inconjurator si turism, administrarea domeniului public si privat de interes public".

In cadrul acestei comisii a studiat "situatia asigurarii ordinii publice si a sigurantei in scoli si, respectiv, a cetatenilor in municipiul Barlad". Dar Ana Timofte a mai facut parte si din Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica (ATOP), o institutie despre a carei activitate nu se cunoaste nimic.

Cat timp a fost consilier judetean in 2008, jumatate de an, Ana Timofte a mai lucrat si pe "palierul doi", adica s-a deplasat in teritoriu si a luat legatura cu oamenii si consilierii locali. A organizat, impreuna cu primarii din patru comune – Ivesti, Pogonesti, Coroiesti si Pochidia, o intalnire cu reprezentantii unei firme de consultanta care le-a prezentat posibiliatile de accesare a fondurilor europene. A mai ajutat primariile din Coroiesti si Ivesti cu cate un proiect.

A existat chiar si un proiect de hotarare pe care consilierul Ana Timofte l-a propus plenului Consiliului Judetean (CJ) Vaslui. Acesta se referea la repartizarea, din fondurile CJ, a unor sume care sa fie utilizate, de catre consiliile locale ale comunelor, la elaborarea unor prestudii de fezabilitate. Proiectul a fost respins insa de majoritatea consilierilor.

Cel de-al treilea "palier" la care a lucrat consilierul judetean a constat in extragerea de concluzii. Cum acestea s-au nascut de pe urma activitatii depuse timp de jumatate de an, au fost extrem de numeroase, si anume trei.

Paliere si directii

Raportul de activitate al fostului consilier judetean Eduard Angheluta este si el structurat (nici nu s-ar fi putut altfel), dar pe directii, care seamana cu palierele: activitate in sedinte, deplasari in teritoriu si concluzii. La directia de deplasari in teritoriu, consilierul aminteste comunele arondate (Tutova, Coroiesti, Zorleni, Bacani, Pogonesti, Ivesti, Vinderei, Pochidia, Perieni si Iana).

"Am incercat sa sprijin conducerile locale pentru realizarea unor proiecte", scrie Angheluta, dar nu mai spune si daca a reusit. La aceeasi saracie a activitatii, Angheluta se arata la fel de priceput la concluzii ca si Ana Timofte. De fapt, sunt aceleasi concluzii, aproape trase la indigo, doar in alta ordine.

Fost si actual consilier judetean, Eugen Partenie face o treaba serioasa: un raport de activitate dens, intins pe patru pagini. Pe prima pagina insira toate sedintele la care a fost prezent, pe a doua povesteste cam cum a fost si isi incepe derularea intregii activitati… de partid.

"In cadrul Partidului Romania Mare indeplinesc functia de presedinte al organizatiei municipale Husi si am atributie de partid si un numar de 15 comune arondate municipiului Husi", zice el. Intr-un mod cu totul nefiresc, Eugen Partenie isi pune in raportul de activitate in calitate de consilier judetean activitatile desfasurate ca om politic. Si nici nu se sfiieste sa recunoasca acest lucru. O face chiar cu seninatate: "In cadrul organizatiei de partid in fiecare duminica la ora 10 are loc intrunirea Biroului din strada 1 Decembrie, nr. 1, unde au loc si audiente cu cetatenii", "In a treia duminica a fiecarei luni la sediul partidului la ora 10 vine domnul presedinte Corneliu Bichinet unde sunt convocati si cei 15 reprezentanti ai comunelor arondate". Cam in asta ar fi constat activitatea consilierului judetean Eugen Partenie daca nu ar fi existat aceeasi importanta institutie care se numeste ATOP. In cadrul acesteia, Partenie face parte din comisia B. Ei bine, comisia B se ocupa cu treburi extrem de serioase pentru ca este de "planificare, stabilire si evaluare a indicatorilor de performanta minimali", si nimic altceva.

Activitatile din aceasta comisie fabuloasa incep cu cuvintele "evaluarea", "analiza", "consultari", "informarea", "prezentarea, discutarea si completarea". Si atat. Acesta este raportul de activitate a lui Eugen Parfene.

Studiind cele trei rapoarte de activitate singura concluzie posibila poate fi exprimata in termeni ca "bataie de joc", "dezinteres" si "formalitate".

 

Sursa: Obiectiv de Vaslui

Comentarii