25 000 $ pentru o gala de box profesionist

luni, 17 mai 2004, 23:00
2 MIN
 25 000 $ pentru o gala de box profesionist

Vineri, de la ora 19.30, Sala Polivalenta va gazdui o gala de box profesionist, pe care organizatorii, BC Katea si Schneider C&B au prezentat-o ieri, intr-o conferinta de presa organizata la hotelul „Orizont”, drept cea mai puternica ce s-a derulat vreodata la Iasi. Pentru a avea citeva nume mari pe afis, nigerianul Franklin Egobi (campion intercontinental IBF Africa), sirbul Zoran Manoljovic (campion intercontinental IBF Europa) – ce se vor lupta in cel mai cu staif meci al galei – ori romanii Cristian Hodorogea (ieseanul stabilit de trei ani in Anglia) si Vasile Dragomir (campion la WBJA), ce vor boxa intr-o alta partida de atractie, organizatorii au declarat ca au pus la bataie un buget de 25 000 de dolari.
Vasile Citea nu a ascuns faptul ca aceasta reuniune se doreste a fi si un prilej de afirmare a celor trei pugilisti ieseni ce vor urca in ring, Ciprian Barcanescu, Gheorghe Bacauanu si Benone Marcu, ce sint pregatiti la BC Katea de Nicusor Vasiliu. Clubul iesean ar putea reusi si un alt transfer de marca, Cristi Hodorogea, ce nu a reusit sa urce in ring decit de 5 ori in Anglia, intentionind sa se intoarca acasa, in cazul in care i se vor oferi conditii mai bune decit cele pe care le are la All Star Gym Londra, acolo unde nu primeste decit bursa de la meciuri, fiind silit sa si munceasca pentru a se intretine.
Pretul biletelor va fi de 50 000 de lei, pentru sporirea gradului de interes al galei, organizatorii programind si doua partide de box feminin.
Iata programul intilnirilor anuntat, orele de start urmind a fi stabilite joi, dupa cintarul oficial.
Cristian Hodorogea – Vasile Dragomir (8X3 reprize, categoria 64 kg);
Franklin Egobi – Zorna Manoljovic (6X3 reprize, ^91 kg);
Maricel Beresoaie – Costel Patriche (4X3 reprize, ^91 kg);
Timofei Screabin (Rep. Moldova) – Gheorghe Gheompirica (6X3 reprize; 57 kg);
Ciprian Barcanescu – Constantin Stan (4X3 reprize, 55 kg);
Gheorghe Bacauanu – Eugen Stan (4X3 reprize; 65 kg);
Benone Marcu – Cristian Ferchi (4X3 reprize; 49 kg);
Anca „Savarina” Ionita – Mihaela Cijevschi (4X3 reprize; 60 kg);
Camelia Negrea – Stela Duta (4X3reprize; 48 kg). (Ovidiu MINEA)

Comentarii