“Speranta moare ultima”

miercuri, 26 noiembrie 2008, 00:28
3 MIN
 “Speranta moare ultima”

– Bogdane, care mai este pulsul echipei inaintea ultimei etape?

– Nu stiu, nu am nici o noutate de la club…

– Ma refeream la meciul de simbata, nu la ceea ce se intimpla in general.

– Nu prea am cuvinte…

– Niciodata nu ai vorbit asa. S-a mai intimplat ceva?

– Tocmai asta e, ca nu s-a intimplat nimic nou! E la fel de greu. Totusi, simbata vrem sa cistigam, asa cum facut tot timpul pina acum. Daca nu ne-a iesit, asta e altceva.

– Hai atunci sa dam putin timpul inapoi. De ce s-a ajuns aici?

– Datorita situatiei care a fost la club. Sint in al cincilea an la Iasi, mereu au fost necazuri cu banii, insa acum sint cele mai grele vremuri. Problemele financiare ne-au dat totul peste cap.

– Asta sa fie singura explicatie a faptului ca ati stat tot turul sub locul 14?

– Nu e singura, insa e cea mai importanta. In fotbal, baza fiecarei echipe este banul, care genereaza tot, atmosfera, imagine, rezultate. Daca nu exista liniste din punct de vedere material, nu poate fi continuitate in rezultate. Hai sa dau un exemplu. Am vorbit recent cu cineva de la Ceahlaul, care mi-a spus ca nu exista nici o zi intirziere la contracte iar primele se achita joia, imediat dupa meci. Urmarea? Chiar daca nu au un lot experimentat, nemtenii sint pe primul loc in Liga a II-a. Asa e la orice nivel.

– Bun, simbata intilniti un adversar care, desi are un lot mai valoros, a trecut prin turbulente oarecum asemanatoare. Puteti salva finalul?

– Pe mine nu ma intereseaza situatia lor, asa cum sint sigur ca nici pe ei nu-i intereseaza ce se intimpla la noi! Firesc, imi doresc sa facem un meci cit mai bun, pentru a lasa o ultima impresie frumoasa.

– Acum aveti 16 puncte, adica tot atitea cite ati avut la finele turului trecut, iar simbata puteti sa mai adaugati ceva. In iarna trecuta au fost adusi citiva jucatori si Poli s-a mentinut in elita. E posibila repetarea scenariului?

– De ce nu? Viitorul echipei depinde de ce se intimpla in iarna. Toti traim cu speranta ca se va rezolva ceva si clubul va iesi din debusolarea totala in care se afla. Iar speranta moare ultima…

– De la cine asteptati "minunea"?

– De la domnul primar si de la actionari, care trebuie sa ajunga la un numitor comun. Stiu ca aceasta criza face lucrurile mai greu de rezolvat, insa eu nu cred ca domnul Nichita va lasa echipa asa! Sint convins ca va face tot posibilul pentru a reechilibra clubul, pentru ca tine mult la Politehnica. In plus, si dinsul a avut un cistig de imagine de pe urma fotbalului iar microbistii asteapta de la dinsul sa gaseasca solutia optima.

 

A miscat si Cihodaru

Bogdan Cihodaru, unul dintre cei sapte actionari ai Politehnicii Iasi care detin, fiecare, cite aproximativ 4% din actiunile clubului, a virat spre Copou 24 000 de euro. Cu acesti bani, conducerea clubului a achitat salariile restante ale unor angajati ai clubului, inclusiv ale antrenorilor de la Centrul de Copii si Juniori. Cihodaru a promis ca in aceasta saptamina va mai vira o alta suma, cu care ar putea prelua conducerea in topul celor mai buni platnici dintre actionarii privati ai clubului, top condus acum de patronul hotelului Unirea, Lucian Grecu, ce a virat 10 000 de euro din cei 48 000 de euro pe care trebuie sa-i plateasca Politehnicii pina la sfirsitul anului. Iulian Dascalu (ce detine circa 27% din actiuni la Poli), Viorel Roman si societatea bacauana Dedeman sint la zi doar in ceea ce priveste campionatul trecut in timp ce Maricel Popa, Gheorghe Avram si Ioan Prisecaru au restante si din sezonul trecut!

Comentarii