A dat boala in Poli

vineri, 06 noiembrie 2009, 00:31
3 MIN
 A dat boala in Poli

Politehnica Iasi pleaca astazi, cu autocarul, la Medias, acolo unde miine, incepind cu ora 15:00, va intilni formatia locala Gaz Metan, in etapa a XIII-a a Ligii I de fotbal. Daca nu vor aparea elemente noi dupa inchiderea editiei, delegatia moldovenilor va cuprinde 18 jucatori, ce au fost adunati cu chiu, cu vai. Asta pentru ca sirul problemelor care a lovit din plin Politehnica in aceasta saptamina a continuat si ieri, cind au "cazut" si Balde si Viorel Frunza, ambii facind febra. Cei doi au intregit astfel o lista a indisponibililor care-i cuprindea pe Buta, care va face astazi analize suplimentare la Spitalul de Boli Infectioase deoarece febra nu i-a scazut in trei zile de tratament, Negru (racit), Milea (operat la genunchi) si Viveiros (probleme la inghinali). Daca mai adaugam ca Bersnjak si Pecnik au fost trimisi la Poli II, cei doi antrenindu-se doar cu "satelitul", ei neavind drept de joc in Liga a III-a, iar M. Croitoru va pleca in Germania, la probe, gasim lista completa a celor noua fotbalisti care vor absenta simbata. In aceste conditii, antrenorul Petre Grigoras a fost silit sa-i convoace pentru meciul de la Medias si pe Tincu, Lamine, Buhusi ori Birladeanu, jucatori obisnuiti cu Poli II in acest sezon, in care doar ultimii doi au bifat citeva minute in Liga I.

Valul de viroze care s-a abatut la Poli i-a lovit nu numai pe jucatori. Dupa ce preparatorul fizic Gheorghe Avram si directorul economic Vasile Dascalu au fost primele victime, ieri a fost rindul presedintelui Cristian Starica si a antrenorului Petre Grigoras sa se resimta serios. Daca Starica a fost prezent la conferinta de presa organizata la amiaza, dar nu a dat nici o declaratie, tehnicianul, care nu a reusit nici sa coordoneze antrenamentul echipei, a lipsit la intilnirea cu mass-media. In aceste conditii, declaratiile au fost oferite de vicepresedintele Pavel Hodea si antrenorul secund Marian Dinu. Hodea, care a precizat ca "desi, teoretic, am revenit de trei luni la club, practic incep munca abia din aceasta saptamina, avind increderea ca voi avea o colaborare pe toate planurile cu Cristi Starica", a punctat principalele obiective pe care le urmareste: "E un moment dificil pe toate planurile. E criza economica, e criza de puncte, e criza de forma. Sper insa sa stringem rindurile. Din punct de vedere economic, sper ca linga Mobilis si Primarie sa revina si ceilalti investitori, care s-au cam retras in ultima perioada. Din punct de vedere sportiv, imi doresc sa obtinem cit mai multe puncte pe acest final de tur. Cred ca vom depasi rezultatele de anul trecut. Mi-as dori sa facem inca sase puncte. Apoi, din iarna, vom incerca sa revitalizam clubul la toate capitolele. Cred ca vor fi miscari si la nivel de lot, si de organigrama si la Poli II si la Centrul de Copii si Juniori, unde ma voi baza si pe experienta domnului Simionas. Clubul va fi structurat pe principii realiste. Imi doresc ca la anul sa putem inaugura trei terenuri de iarba pe Stadionul Tineretulu iar de la Poli II, care nu are obiectiv promovarea, sa poata urca jucatori la echipa mare, lucru care, la ora actuala, nu se poate realiza".

Marian Dinu s-a referit la partida cu Gaz Metan: "Venim dupa patru esecuri consecutive. Nu vreau sa caut alibiuri insa accidentarile si fluctuatiile de forma si-au spus cuvintul. Misiunea noastra la Medias va fi cu atit mai dificila cu cit intilnim o echipa in forma, ce nu a pierdut in ultimele sase etape. Cei care vor intra trebuie sa treaca peste despartirea de Sorin Boca, de care erau apropiati, pentru ca viata merge inainte, trebuie sa treaca si peste problemele de sanatate aparute. Daca e nevoie, jucam si cu masca pe figura!". Alte amanunte legate de partida de la Medias puteti afla in numarul de miine al ziarului

Comentarii