A inceput razboiul!

luni, 01 noiembrie 2010, 22:52
3 MIN
 A inceput razboiul!

Scandalul generat de schimbarea gresita facuta de Gaz Metan CFR Craiova in timpul partidei de simbata cu CSMU Politehnica Iasi (scorul, pe teren, a fost 1-0), schimbare care va duce la omologarea rezultatului partidei cu 3-0 in favoarea oaspetilor ia amploare. In afara de convulsiile aparute in interiorul clubului oltean, episodul amintit a generat un duel verbal dur intre conducatorii formatiilor CS Mioveni si CSMU Politehnica.

Primul care a atacat a fost directorul general al clubului argesean, Razvan Tunaru, care a declarat, pentru site-ul www.liga2.ro, ca desi Poli va cistiga la Craiova in urma unei greseli facute cu buna stiinta, acest lucru nu-i ajuta pe ieseni, care nu au drept de promovare. "Degeaba cistiga Iasul cu 3-0 la masa verde, dupa o greseala facuta, dupa parerea mea, cu buna stiinta. Asta pentru ca Poli Iasi, sau cum i-o mai chema, nu are voie sa promoveze timp de trei ani in Liga I. Fuziunea facuta de ei s-a facut dupa 1 iunie. Noile reglementari UEFA spun ca echipele fondate prin acest procedeu nu au drept de promovare timp de trei ani. Federatia, fiind afiliata la UEFA, trebuie sa respecte deciziile acestor foruri si nu sa ne conducem dupa decizii interne luate de Comitetul Executiv sau Comitetul de Urgenta" a spus Tunaru.

Grigore Sichitiu, presedintele executiv al CSMU, a reactionat la spusele omologului sau din Mioveni: "Domnul Tunaru ar trebui sa-si vada de echipa lui si nu de alte echipe. Ii vine usor sa vorbeasca in spiritul in care lucreaza el! Chiar m-ar interesa si pe mine reteta prin care aproape fiecare adversar al Mioveniului are cite doi eliminati. Vom sesiza Comisia de Disciplina, pentru ca domnul Tunaru sa aduca probe vizavi de afirmatiile pe care le-a facut la adresa meciului de la Craiova. In ceea ce priveste dreptul nostru de promovare, pot sa spun ca domnul Tunaru are treaba cu regulamentele UEFA cum am eu cu NASA! De la Mioveni pina la UEFA e un drum lung, foarte lung…".

Sichitiu a mai spus ca nu se va intoarce in Iasi decit atunci cind va fi sigur ca meciul cu Gaz Metan CFR va fi cistigat: "Luni, la prima ora, am platit la Federatie taxa de 750 lei necesara sustinerii contestatiei pe care am depus-o la sfirsitul meciului de la Craiova. Vom depune si caseta video cu inregistrarea in care se vede faptul ca un jucator craiovean sub 21 de ani a fost inlocuit de unul peste 21 de ani. Repet, teoretic nu ar trebui sa facem nici un demers, pentru ca e de datoria comisiilor federale sa se sesizeze. Totusi, pentru a nu avea nici o surpriza neplacuta, ne-am luat toate masurile. Desi sint optimist, toate persoanele cu care am discutat vizavi de acest caz dindu-ne dreptate si regulamentul fiind clar, nu vin in Iasi pina cind nu vad ca mai avem trei puncte in clasament. Decizia Comisiei de Disciplina va fi anuntata miercuri dupa amiaza".

Altfel, ieri dupa amiaza, fotbalistii ieseni s-au intors la antrenamente in Copou. Conform lui Sichitiu, astazi este asteptat sa ajunga in tara un atacant nigerian, care va da probe la Poli.

Comentarii