A inceput scandalul!

luni, 03 iunie 2002, 23:00
2 MIN
 A inceput scandalul!

Ce-ai vazut, domnule Kim?
Brazilia – Turcia 2-1 (0-1), in grupa C, la Ulsan
Brazilia: Marcos – Lucio, Edmilson, Roque Junior – Gilberto Silva – Cafu, Juninho (’72-Vampeta), Ronaldinho (’67-Denilson), Roberto Carlos – Rivaldo, Ronaldo (’74-Luizao)
Turcia: Rustü – Alpay, Ümit Ozat, Bülent (’66-Ilhan) – Fatih, Tugay, Emre, Hakan Ünsal – Bastürk (’66-Ümit Davala) – Hakan Sükür, Hassan Sat.
Cartonase rosii: Alpay (’86) si Hakan Ünsal (’90)
Arbitru: Kim Young- joo (Coreea de Sud)
0-1, min. 45: pasa surprinzatoare a lui Bastürk si Hasan Sas il executa pe Marcos din coltul careului mic;
1-1, min. 50: Ronaldo, din mijlocul careului, dupa o minge trimisa de Rivaldo;
2-1, min. 87: Rivaldo, din penalty, dupa un fault facut de Alpay la Luizao insa mult in afara careului.
Ceea ce se anunta ca una dintre cele mai interesante partide de pina acum, s-a transformat pina la urma intr-o porcarie, dupa ce un arbitru de doi lei a decis printr-o singura miscare ordinea in grupa C. Un penalty inventat pentru un fault mult in afara suprafetei de pedeapsa, a facut din Brazilia o invingatoare, iar din sud-coreeanul Kim… un paria in tara Semilunei. Nu-i mai putin adevarat ca selectionata carioca ar fi fost indreptatita la victorie, dupa cite ocazii si-au creat alde Rivaldo sau Ronaldo, insa atita vreme cit imprecizia a impiedicat mingea sa intre in poarta sau Rustü si-a magnetizat adversarii cu tatuajele preluate din filmele de comando, turcii au tot dreptul sa se considere nedreptatiti. Ceea ce a impresionat la aceasta partida au fost pina la urma reusitele de pe parcurs. Turcia a pastrat acelasi presing ucigator care i-a consacrat unde n-au lipsit "muncitorii", dar nici "brazilienii" lor, Hasan Sas ridicindu-si si mai mult cota. Si daca prima repriza s-a caracterizat prin echilibru (rupt insa de pasa de geniu a lui Bastürk), partea a doua a insemnat o presiune continua a selectionatei sud-americane. Rivaldo se poate lauda cu faptul ca a contribuit la ambele reusite, Edmilson ca a creat panica de la intrarea sa, insa partitura care se indrepta spre un meci nul s-a trasformat intr-un rezultat trunchiat. Este meritul gazdelor sa se implice in actiunea pe care o organizeaza (cu succes, de altfel), insa nu in acest mod. (L.M.)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii