A intrat in panetone

luni, 19 ianuarie 2009, 21:51
3 MIN
 A intrat in panetone

Politehnica Iasi are, incepind de ieri, antrenor si in mod oficial. Cristiano Bergodi a fost uns sef al bancii tehnice a echipei iesene, el semnind un contract pe cinci luni si jumatate, cu optiune de prelungire pe doi ani. Italianul va colabora cu Renzo Rossi (team-manager), Narcis Ciocirlan (antrenor secund), Ioan Cimpeanu (antrenor de portari) si Ionel Colonelu (preparator fizic).

Intre cele doua antrenamente pe care Poli le-a avut ieri, Politehnica a organizat o conferinta de presa, in care presedintele clubului, Sorin Boca, a facut introducerea celor doi italieni care au fost cooptati in staff. "Asa cum am promis, Politehnica are un nou antrenor, in persoana domnului Bergodi. Imi doresc ca domnul Bergodi sa fie la Iasi la fel de iubit, sau chiar mai iubit decit a fost Ionut Popa, caruia vreau sa-i multumesc pentru tot ceea ce a facut la Poli si sa-l asigur ca a ramas in sufletul suporterilor si colaboratorilor. Domnul Rossi va fi team-manager si va face legatura intre conducerea tehnica si cea administrativa" a spus Boca, ce i-a daruit un fular cu Politehnica antrenorului, glumind: "Are culori asemanatoare cu ale echipei sale de suflet, Lazio. Sper ca si Poli sa-i ramina la inima". In privinta laturii financiare a colaborarii, seful executivului s-a multumit sa spuna ca "sint contracte confidentiale, care sint in media echipelor de Liga I".

Bergodi a afisat un ton optimist: "Am venit cu suflet, sa salvez aceasta echipa. Daca nu credeam in atingerea obiectivului, ramineam in Italia, alaturi de sotie si cei trei copii mici pe care-i am. Chiar daca nu pot face comparatie intre lotul actual si cel al echipelor celorlalte pe care le-am antrenat in Romania, am mare incredere in jucatorii pe care-i pregatesc". Italianul, care s-a etichetat a fi "un tehnician exigent dar prieten cu jucatorii, nicidecum un dictator" a avut si el cuvinte laudative la adresa lui Popa: "Eu am relatii foarte bune cu Ionut, il respect mult. El a facut ceva important aici in cei patru ani in care a stat. Mi-as dori sa fac si eu ca el". Bergodi si-a prezentat si citeva din ideile pe care le va aplica la Poli. "Am gasit echipa bine. Dimineata, am discutat 20 de minute cu ei, am inceput sa-i invat cum ii cheama. Am studiat si mai multe inregistrari ale meciurilor din tur. Normal, voi lucra mult tehnico-tactic, pentru a le induce jucatorilor conceptia mea de joc. Imi doresc sa evoluez in sistemul «4-4-2», insa depinde de ce jucatori voi avea la dispozitie. Nu exclud nici sa joc in «4-3-3», asa cum am facut la Cluj sau Rapid. Totul depinde si de transferurile pe care le facem. In primul rind, avem nevoie de atacanti. Cert este ca ma voi baza pe jucatori experimentati, pentru ca nu e usor sa joci cu tineri in conditiile actuale" a spus antrenorul, care a glumit pe tema lui Bilba: "I-am spus in vestiar, in gluma, ca apare in ziare mai des decit Cristiano Ronaldo. Vreau sa am o relatie de respect reciproc cu jucatorii". In ceea ce priveste programul de pregatire, acesta a fost modificat in totalitate: "Vom face un cantonament in Iasi, pentru ca avem o baza buna. Apoi, vom pleca intr-un turneu de jocuri. Sint mai multe variante: Turcia, Cipru, Italia. Nu mai mergem nici in Ungaria nici in Republica Moldova".

 

Onut vrea sa se transfere. La bucatarie

Dupa ce au facut prima cunostinta cu Cristiano Bergodi si metodele sale de antrenament, jucatorii Politehnicii par sa-l fi adoptat pe noul tehnician. "E un antrenor cu un nume, alaturi de care vrem sa raminem in Liga I. Ne-a cam scos untul din noi la primul antrenament, de imi vine sa ma las, sa caut un post pe la bucatarie, insa sint constient ca fara munca nu ne putem atinge obiectivul" , a glumit, dupa primul antrenament al zilei de ieri capitanul echipei, Bogdan Onut, care a spus ca Bergodi le-a cerut elevilor sai sa-l strige "Mister". Politehnica are programate astazi doua noi sedinte de pregatire

Comentarii