„Eu sint cel mai bun, nu conteaza cine-i al doilea!”

duminică, 19 iunie 2011, 21:54
2 MIN
 „Eu sint cel mai bun, nu conteaza cine-i al doilea!”

– Pe 9 iulie vei boxa cu Lucian Bute pentru titlul mondial IBF. Ce stii despre adversarul tau?

 – Stiu foarte multe, insa un singur lucru vorbeste de la sine – Bute e campion mondial.

– Te bati pentru prima oara pentru titlul mondial. Cit de importanta este partida de pe 9 iulie?

– Am avut multe partide, insa aceasta este cu adevarat speciala. Este cel mai important meci al vietii mele. Sint convins insa ca si partida de dupa aceasta va fi la fel de importanta.

– Nu iti e frica sa boxezi in Romania?

– Nu ma tem de nimic. Nici de Lucian Bute, nici de Romania, o tara care o cunosc de ceva vreme si care imi place foarte mult.

– Daca Lucian ar fi boxat la Montreal, ar fi fost sustinut de 20.000 de fani. In Romania, Bute va avea doar 10.000 de sustinatori. E un avantaj pentru tine acest lucru?

– Cind esti in ring, 20.000 de oameni fac un zgomot asemanator cu 10.000. Nu poti face foarte bine diferenta. Prezenta publicului ostil ma va stimula pe mine insa si mai mult sa dau totul in ring.

– Esti increzator ca poti cistiga partida?

– Credeti ca m-as mai obosi sa zbor in Romania daca nu as fi increzator? Nu sint increzator, sint foarte increzator! Voi cistiga meciul!

– Ai vazut multe meciuri ale lui Bute. Care este cea mai buna arma a lui?

– Bute este un mare boxer. Are multe calitati, dar si defecte. Stiu de ce trebuie sa ma feresc, mi-am facut un plan cum sa lupt, dar nu vi-l voi dezvalui acum.

– Cu 12 ani in urma, in 1999, ati boxat amindoi ca amatori la Houston. ti-l amintesti pe boxerul amator Bute?

– Nu, a trecut prea mult timp de atunci. Stiu doar ca atunci el a luat medalie, eu nu. A fost mai norocos decit mine. Si la profesinisti a avut noroc pentru ca a putut boxa in Canada si Statele Unite unde boxul este mai apreciat si mai promovat decit in Europa.

– Cum si unde te-ai antrenat pentru meciul cu Bute?

– Eu nu ma opresc din antrenamente. Sint o parte a vietii mele. Ma antrenez chiar si daca nu am un meci de disputat. in acest moment lucrez in cadrul unul program special, dar nu am de gind sa vi-l dezvalui.

  – Care este cel mai bun boxer la categoria super mijlocie?

– Credeti sau nu, cunosc multi boxeri. Cel mai bun sint eu cu siguranta si nu imi pasa cine este pe locul doi.

– Poti sa-i transmiti ceva lui Lucian Bute?

– O s-o fac dupa partida. Este mai bine.

Lucian Bute si Jean Paul Mendy se vor intilni in gala "Campion pentru Romania", din 9 iulie, ce va fi transmisa de Pro TV. (MEDIAFAX)

Comentarii