Acelasi obiectiv

joi, 25 noiembrie 2010, 00:17
2 MIN
 Acelasi obiectiv

CSMU Politehnica Iasi pleaca astazi spre Sibiu, acolo unde simbata va intilni, in penultima etapa a turului Ligii a II-a de fotbal, formatia locala Vointa. Principalul obiectiv cu care Iasul merge in Ardeal este evitarea unei infringeri, presedintele clubului, Grigore Sichitiu declarind: „Noi ne gindim sa obtinem maximum de puncte in ultimele doua meciuri, cu Sibiul si cu UTA. Totusi, nici patru puncte nu sint rele. De aceea, important este sa nu pierdem simbata in fata singurei echipe neinvinse din serie, Sibiul fiind o placuta surpriza in acest tur".

Coincidenta, si gazdele se gindesc tot la obtinerea a patru puncte in ultimele doua etape ale turului, cind intilnesc Iasul si ACU Arad, ultimul meci fiind programat in deplasare. Anuntul a fost facut de presedintele Vointei, Ioan Hambasan, care a precizat ca si-ar dori ca primele trei puncte sa fie realizate simbata.

Interesant este faptul ca Vointa Sibiu a primit doar trei goluri in cele 13 meciuri jucate in acest sezon (cel de la Lupeni nu se mai ia in considerare in clasament, ca urmare a retragerii Minerului), site-ul oficial al gruparii ardelene sustinind ca Vointa are cea de-a doua aparare din lume! Mai mult, in ultimele cinci meciuri ardelenii nu au primit gol, ceea ce face ca portarul Lazar sa nu fie invins de 519 minute (!), ultima perforare a portii sale fiind consemnata pe 16 octombrie, in meciul disputat la Pitesti. Rezultatele defensive ale echipei cooperatiei mestesugaresti sibiene se datoreaza si sistemului de joc utilizat de antrenorul Alexandru Pelici (care este secondat de Darius Miclea, fratele fostului jucator al FC Politehnica), teoreticul „3-4-3" fiind mai mult „5-4-1". Reversul medaliei este lipsa de eficacitate a ardelenilor, cu o medie de un gol pe meci, care plaseaza ofensiva „verzilor" abia pe pozitia a X-a intr-un clasament al eficacitatii seriei.

De altfel, disciplina tactica este principalul atu al unei echipe promovata in acest an in esalonul doi, care pune accent pe plata la timp a drepturilor materiale si nu pe dimensiunea acestora. Astfel, conform unor surse, salariile fotbalistilor Vointei se situeaza intre 2 000 si 3 000 de lei lunar, iar primele normale de victorie sint de 800 de lei. Sibienii trag speranta ca lucrurile se vor schimba radical in iarna la capitolul finante, existind zvonuri referitoare la implicarea unor oameni de afaceri in sustinerea echipei in cazul in care sfirsitul turului va prinde Vointa pe pozitii fruntase. De altfel, reprezentanti de la Hertha Berlin si unul dintre copiii lui Franz Beckenbauer au fost deja la Sibiu pentru a tatona o posibila colaborare. Alte informatii despre cele doua echipe puteti afla in numarul de miine al ziarului.

Comentarii