Adevarul despre maieurile "marca Loni"

miercuri, 26 aprilie 2000, 23:00
3 MIN
 Adevarul despre maieurile "marca Loni"

Minutul 19 al partidei FCM Poli Iasi – Unirea ’99 Focsani, disputat simbata in Copou: Ion Radu suteaza cu sete si inscrie. Bucuria golului trece rapid pe planul doi, satisfactia dezbracarii de tricoul de joc si raminerii in maieul pe care scrie cu litere de o schioapa Loni Nedelcu fiind imensa. Imediat, linga "creierul" iesenilor vin si ceilalti coechipieri care isi ridica tricourile lasind sa se vada cuvinte asemanatoare. Impresionat de gestul facut de fotbalistii ieseni este, alaturi de multi dintre spectatori, si arbitrul Marian Ezaru care-l iarta pe Radu de cuvenitul avertisment. Scenariul s-a repetat si la finele meciului atunci cind s-a putut vedea mai clar ca Andries si Onofras aveau ceva in plus fata de coechipierii lor, primul avind scris "Tata Alexa" pe piept iar al doilea avind desenat un cap de ciine pe spate. Desi au aparut si alte variante vizavi de semnificatia acestor inscriptii, adevarul este ca posibilul international de tineret si-a desenat capul de buldog pentru ca aceasta este simbolul sau dupa porecla pe care i-au dat-o coechipierii, in timp ce Andries il vede cu adevarat pe fostul presedinte Mihai Alexa, actualmente membru in CA, ca pe un "tata". "Andries a fost adus din iarna la echipa insa nu a putut juca in startul sezonului pentru ca nu primise dezlegare de la Cimpina deoarece la club nu erau banii necesari transferului sau. Vazind aceasta, am achitat eu acesti bani, fotbalistul devenind proprietatea mea. M-am decis sa-l aduc la Iasi pe Andries si datorita recomandarilor bune primite dar si pe considerente sentimentale, el fiind nascut, ca si mine, la Dorohoi. M-am atasat de el si de aceea cred ca a scris pe tricou tata Alexa" a decalarat Mihai Alexa care, glumind, a mai precizat: "Tot <tata Alexa> a adus banii pentru a le achita primele de joc tuturor fotbalistilor pentru acest meci si ma gindesc sa dau o prima de Paste si angajatilor care nu iau prima la victoriile echipei".
Cum "Monitorul" a deconspirat intentiile fotbalistilor ieseni inainte de partida s-a crezut ca "actiunea maieul" a fost una organizata. Capitanul echipei, Ciprian Paraschiv demonteaza aceasta ipoteza: "Am fost banuit ca am organizat acest gest al echipei. Vrea sa spun ca fiecare jucator si-a scris pe tricou ce a vrut, la nivelul vestiarului nimeni neimpunind acest lucru. Poate au existat doar consultari intre doi sau trei jucatori insa, repet, nimeni nu a impus colegilor sa scrie ceva pe tricourile de dedesubtul echipamentului de joc".
Normal, gestul jucatorilor nu a fost pe placul conducerii, presedintele Costel Radeanu declarind: "Nu cred ca au fost fair-play fata de noi insa am trecut cu vederea acest lucru. Ba, mai mult, prima pentru meciul cu Focsaniul a fost achitata suta la suta, fara retinerea normala de 33% care se acorda doar la atingerea obiectivului. Oricum ar fi, fotbalistii nu ar trebui sa uite ca facem eforturi imense pentru a le asigura toate conditiile si a le achita toate drepturile la timp, ceea ce am reusit pina acum. Si inca un lucru: ei primesc bani de la noi, nu de la Nedelcu!". (Ovidiu MINEA)

Comentarii