Alergind spre Divizia Nationala

duminică, 03 aprilie 2005, 23:00
2 MIN
 Alergind spre Divizia Nationala

Poli Agro: David (Lupu), Varvaroi, Bihon (Formagiu) – Bas, Onica – Istrate, Drusca (Coseru), Cucuteanu (Pislaru) – Mocanu, Hodoroaba – Saramet (Zaharia), Manole, Costache, Calitescu – Graur.
Evolutia scorului: 7-0 (‘6) – eseu David (transformare Mocanu); 12-0 (’22) – eseu Graur; 12-5 (’37) – eseu Verza; 17-5 (’42) – eseu Costache; 24-5 (’48) – eseu Zaharia (transformare Mocanu); 27-5 (’67) – l.p. Mocanu; 32-5 (’75) – eseu Zaharia; 35-5 (’79) – l.p. Mocanu.
Scorul, final si la pauza, din subtitlu, si datele din caseta spun aproape totul despre acest pretins derby pentru promovarea in Divizia Nationala. Echipa ieseana nu a facut un meci senzational, dimpotriva, a jucat slab in prima repriza si mai bine in cea de-a doua si antrenorul Costel Verives a avut perfecta ratiune, la pauza, de a-si mustrului jucatorii de gramada. Dar, daca o echipa care nu joaca formidabil invinge cu 35-5 in meciul considerat drept derby al competitiei, aceasta inseamna ca superioritatea ei in aceasta competitie este covirsitoare. Practic, iesenii se pot considera cistigatorii seriei Vest, desi mai sint sase meciuri de jucat. Daca Poli Agro cistiga lejer meciurile cu celelalte trei echipe ale seriei (si acestea, cu trei clase sub CSM Sibiu), obtinind si bonusul pentru patru eseuri, deplasarea de la Sibiu aproape ca nu mai conteaza. Sigur ca elevii lui Verives nu trebuie sa se culce pe o ureche, rugbiul este si el, intr-o masura mai mica decit fotbalul plin de surprize, dar consideram ca, minimum cistigarea seriei nu constituie o problema pentru echipa ieseana. Mai trebuie spus despre meciul de simbata, ca, daca inaintarea nu prea a stralucit, s-a remarcat linia de treisferturi, introducerea lui Zaharia in locul lui Bogdan Saramet fiind mutarea cistigatoare in pauza a tehnicianului iesean. In plus, scorul putea fi mult mai mare, daca transformeurul Mocanu ar fi fost in „picior” mai bun. Dar, acesta este „Coca”, jucatorul care, in zilele lui bune iti poate cistiga, in stil Wilkinson, de unul singur, un meci! (GIN)

Comentarii