„Aline, da-mi un bip!”

miercuri, 25 februarie 2004, 00:00
4 MIN
 „Aline, da-mi un bip!”

Presedintele lui Poli Unirea Iasi, Marius Stan a organizat ieri o conferinta de presa in care a facut mai multe declaratii incendiare. Stan a declarat ca organizatorul de competitii al FC Vaslui, Lucian Radulescu, l-a contactat luni seara pe jucatorul iesean Alin Savu, lasindu-i mesajul: „Aline, da-mi un bip”.
„Actiunea a venit la citeva ore dupa ce Adrian Porumboiu declara in eimisunea <>, de la Tele M, ca daca un oficial vasluian contacteaza un jucator al Iasului, nu va prezenta echipa la meciul direct, din prima etapa. Sint convins ca nu va face asa, deoarece cuvintul lui de onoare nu face nici cit doi stiuleti degerati!” a spus seful executivului liderului B1 care a precizat ca gestul vasluianului face parte dintr-o strategie care urmareste dezbinarea lui Poli. „Cred ca isi dau seama ca nu ne pot infringe decit cu astfel de metode murdare. Mai intii , au incercat sa dinamiteze relatia mea cu domnul Nichita, apoi au pus paie pe foc, prin telefoane, in conflictul pe care l-am avut cu Pavel Hodea. Au continuat cu lansarea unor alte zvonuri, ca eu sint pionul otravit al Vasluiului la Iasi, ca Arcanu e vinzator, facindu-l pe acest baiat de mare caracter sa plinga, sau ca am adus la Iasi mai multi <> de-ai lui Goicea. Sa stea insa linistiti. Nu reusesc sa distruga atmosfera excelenta care este la echipa noastra, o echipa pe care eu o consider ca poate face fata fara probleme in divizia A”.
Stan a demontat acuzele privind contactarea jucatorilor vasluieni Frunza si Anghel. „Porumboiu ma crede idiot! Cum sa-l caut eu pe Frunza, care stiu ca este copilul lui de suflet? Acest jucator, care anul trecut era singurul care avea bani luati in avans, desi ceilalti coechipieri aveau mari restante, ar spune ceva chiar si de mamica lui, daca seful i-ar cere-o!”
Tema arbitrajului a fost comentata astfel de fostul presedinte din perioada „europeana” a Otelului Galati: „Eu nu cred ca Ion Craciunescu va accepta cererea noastra de a delega arbitri straini la meciul direct din prima etapa. Am mare incredere insa in domnia sa ca va gasi un arbitru corect in Romania, insa nu putem sa nu tragem un semnal de alarma viazvi de ce ni s-a intimplat in tur, la Vaslui, cind ni s-a eliminat aiurea un jucator inca din minutul 18 si de faptul ca in 7 meciuri, aproape jumatate din prima jumatate a sezonului, Vasluiul a avut superioritate numerica!”.
Presedintele iesenilor a lansat si citeva atacuri personale la adresa lui Adrian Porumboiu: „Il bag in seama prea mult daca l-as da in judecata! A ajuns pe acelasi calapod cu unii investitori din fotbalul intern si crede ca detine adevarul absolut datorita conturilor bancare. Cit priveste calitatea sa de mare arbitru, eu stiu in Romania 3 mari arbitri: Rainea, Igna si Craciunescu. Porumboiu este doar un arbitru roman care a condus in strainatate, asa cum a facut-o si Chivulete, de exemplu. Pina acum spunea ca e mare mizerie in fotbalul romanesc? Pai, de ce isi baga banii in mizerie? Si de ce ataca breasla de pe urma caruia si-a atras capitalul de simpatie, numindu-i pe arbitri raketi sau suti?”
„Da’ cirnatii au fost afumati?”
Finantatorul lui FC Vaslui, Adrian Porumboiu a declarat ca daca Lucian Radulescu l-a cautat pe Alin Savu in seara zilei de luni, „Radulescu isi va continua alergarea pina la Ploiesti. Eu imi voi retrage sprijinul financiar catre FC Vaslui si voi propune FRF ca Iasul sa cistige meciul direct cu 3-0”. Porumboiu a recunoscut ca subordonatii sai l-au contactat pe Savu cu citeva saptamini in urma. „Vasluiul a negociat cu el inainte de a semna cu Iasul. Ne-a cerut 20 000 de euro pina in vara si apoi Radulescu l-a cautat sa-i spunem ca acceptam cererea lui, dar nu l-a gasit”.
Fostul arbitru a contraatacat pe tema blaturilor: „Daca Stan vorbeste de blaturi, de ce nu aminteste ce a spus cind lucra la mine, ca la meciul Poli – Vaslui de acum doua ani, patru jucatori vasluieni au trintit meciul, pe unul propunind chiar el sa-l dea afara de la echipa din cauza acestui motiv. Sefii de orchestra la blatul respectiv, dupa spusele lui Stan, erau Hodea si Nichita”. Vizavi de acest lucru, Stan a spus: „Delireaza! Pe vreme accea, nici nu ma cunosteam cu Nichita”. Porumboiu nu a vrut sa replice celorlalte acuze ale lui Stan, multumindu-se sa precizeze: „Pentru oameni asa de bolnavi nu cred ca exista tratamente. Ce spune Stan este pus de Nichita, de la care ma asteptam sa-mi spuna daca erau afumati sau nu cirnatii”. (Ovidiu MINEA)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii